Συνάντηση  με τη νέα  Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Προξένου της Αυστρίας Christoph Reitinger και της Προξένου στην Κρήτη Ροσβίτας Μπαντουβά

Συνάντηση  με τη νέα  Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα Hermine Poppeller είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Προξένου της Αυστρίας Christoph Reitinger και της Προξένου στην Κρήτη Ροσβίτας Μπαντουβά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης στη Περιφέρεια η επανεκκίνηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Αυστρία στη Κρήτη στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ανακοινώσει η Ε.Ε. για τον τουρισμό στις χώρες της Ευρώπης.

Η Πρέσβης της Αυστρίας μιλώντας με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα και την Κρήτη σε δηλώσεις της ανέφερε, ότι, «με ενδιαφέρει η τουριστική συνεργασία και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Αυστρίας και της Κρήτης. Είναι σπουδαίο για μένα να μάθω πώς προετοιμάζεται η Κρήτη για τον τουρισμό.

Χρειάζεται μια πανευρωπαϊκή συνεργασία για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της πανδημίας για ένα πιο σίγουρο και ασφαλές μέλλον».  Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας την Πρέσβη Hermine Poppeller, ανέφερε, ότι, συζητήθηκε εκτενώς η επόμενη ημέρα για την προσέλκυση τουριστών στο νησί μας μετά την κρίση του κοροναϊού.

Στον δήμο

Επίσης συνάντηση  με την νέα  Πρέσβη της Αυστρίας είχε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν  θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και κυρίως αυτό το τουρισμού.

όσο ο δήμαρχος όσο και η κ. Proppeller εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι και το φετινό καλοκαίρι, οι αυστριακοί που θα ταξιδέψουν, θα προτιμήσουν την Κρήτη, η οποία είναι από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς παγκοσμίως.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κ. Ροσβίτα Μπαντουβά , Γενική Πρόξενος της Αυστρίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Μπαντουβάς» – Cretan Palliative Care.