Εξαγριωμένοι ντόπιοι διώχνουν τουρίστες από τη Μαγιόρκα

Απίστευτα σκηνικά έχουν λάβει χώρα στη Μαγιόρκα της Ισπανίας με τους ντόπιους να διώχνουν τους τουρίστες σε μια προσπάθεια να «απολαύσουν» τον τόπο τους που έχει γίνει προορισμός για τον μαζικό τουρισμό.Ένα βίντεο δείχνει μια γυναίκα να κάθεται απέναντι από το μονοπάτι που οδηγεί στον δημοφιλή όρμο Caló des Moro, ενώ ένας ντόπιος φώναζε στους τουρίστες «φύγετε, φύγετε, φύγετε!».

Ένας άλλος άνδρας κάτοικος της Μαγιόρκα, με μακριά μαλλιά και τατουάζ φαίνεται να εξηγεί στους δυσαρεστημένους παραθεριστές ότι «οι τουρίστες έχουν καταλάβει την παραλία… για μια μέρα, θα την απολαύσουμε», πριν τους κάνει νόημα να φύγουν.

 

Στην ίδια την παραλία, οι διαδηλωτές χειροκροτούσαν και χλεύαζαν καθώς οι επισκέπτες απομακρύνονταν από την παραλία, μαζεύοντας τα πράγματά τους και ανεβαίνοντας το λόφο για να φύγουν.

Άλλοι διαδηλωτές εθεάθησαν να κρατούν πλακάτ που έγραφαν: «Προσοχή στους ντόπιους, είμαστε θυμωμένοι», εκφράζοντας την οργή τους για τον μαζικό τουρισμό σε ένα από τα hotspot των μεσογειακών διακοπών, μεταδίδει η Daily Mail.