Ξενοδοχειο

Νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη και την Κύπρο εγκαινιάζουν μέσα στο 2019 σημαντικοί επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ψήφο εμπιστοσύνσης στον ελληνικό τουρισμό δίνει ο διεθνής ξενοδοχειακός Ομιλος Wyndham, καθώς σε συνεργασία με την Zeus International στην Ελλάδα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Σε χθεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους, παρουσία και του προέδρου του Wyndham Hotel Group, Γκέοφ Μπαλότι, τονίστηκε ότι η Ελλάδα είναι βασικό στόχος του ομίλου σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη επενδύσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μάλιστα ο Δημήτρης Μανίκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts για την Ευρώπη, επεσήμανε ότι η μέχρι τώρα ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, γεγονός που αποτυπώνεται στις ελεύσεις νέων αεροπορικών εταιρειών, νέων συνδέσεων, εκσυγχρονισμό αεροδρομίων κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι ο όμιλος ποντάρει στην Ελλάδα, και στην Αθήνα συγκεκριμένα, που για φέτος οι πληρότητες του Athens Wyndham έφτασαν το 80%.

Το 2019 είναι η χρονιά που ο όμιλος Wyndham μαζί με τη Zeus θα κάνει εγκαίνια των νέων μονάδων στην Κρήτη και στην Κύπρο.

Το ανακαινισμένο Mirabello θα είναι από το 2019 το δεύτερο πεντάστερο του διεθνούς ομίλου στην Ελλάδα
Το ανακαινισμένο Mirabello θα είναι από το 2019 το δεύτερο πεντάστερο του διεθνούς ομίλου στην Ελλάδα

Στην Κρήτη, στην περιοχή του ν. Λασιθίου, η νέα μονάδα του ομίλου φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ξενοδοχείο – πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή που θα διαθέτει 300 περίπου κλίνες.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η εξ αρχής ανακαίνιση του πρώην ξενοδοχείου Holiday Inn στη Λευκωσία. Και οι δύο επενδύσεις αναμένεται να προσφέρουν πάνω από 400 θέσεις εργασίας.

Να τονιστεί ότι το συνολικό σχέδιο του ομίλου κάνει λόγο για 20 ξενοδοχεία συνολικά στη χώρα μας. Σε 18 μήνες δραστηριοποίησης στην Ελλάδα έχουν ανοίξει 8 νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

Από τη νέα σεζόν το ξενοδοχείο Mirabello του ομίλου Μαμιδάκη θα λειτουργήσει ανανεωμένο ως το δεύτερο Wyndham Grand στην Ελλάδα.