τουριστες

Με 10 πτήσεις την εβδομάδα που θα φέρνουν 1.700 επισκέπτες από τη Γερμανία και την Ελβετία άρχισε στην Κρήτη το νέο πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού που αναμένεται να ολοκληρωθεί με την άφιξη 50.000 τουριστών.

Οι πρώτοι ταξιδιώτες αφίχθησαν στις 13 Οκτωβρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, που υλοποιείται με την σύμπραξη Τούρκων επιχειρηματιών, της κρητικής εταιρείας του επιχειρηματία Κώστα Μπαντουβά και τη  συνεργασία της Aegean Airlines, που έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο, εκτιμάται ότι θα έρθουν στο νησί περίπου 50.000 άτομα.

Στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο λειτουργούν 6 ξενοδοχεία που θα παραμείνουν για πρώτη φορά ανοικτά τον χειμώνα, ενώ οι ταξιδιώτες προγραμματίζεται να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης.

Ο κ. Κώστας Μαρκάκης, γενικός διευθυντής της Cretan Holidays της Κ. Μπαντουβάς Α.Ε, είπε στην “Π”: “Αρχίσαμε στις 17 Οκτωβρίου και η πρώτη φάση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Η δεύτερη φάση αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου.

Είναι ένα πρώτο βήμα για τον χειμερινό τουρισμό

Ο κ. Κώστας Μαρκάκης
Ο κ. Κώστας Μαρκάκης
Ο κ. Μαρκάκης τόνισε ότι  πρόκειται για ένα πρώτο βήμα, μια αρχή, για τον χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη.“Ευελπιστούμε το πρόγραμμα να πετύχει και τα επόμενα χρόνια όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να επεκταθεί” είπε.

Οπως ανέφερε, οι επισκέπτες θα μένουν στα  ξενοδοχεία “Apollonia Santa Marina” και “Costa Mare” και στο Ρέθυμνο στα ξενοδοχεία  “Rethimno Mare”, “Porto Rethimno” και σε ένα ακόμη στη Γεωργιούπολη. Οι τουρίστες θα επισκέπτονται το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας την Απτέρα  στα Χανιά, το Αρκάδι και το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο, το Οροπέδιο Λασιθίου, την Κνωσό, το Μουσείο Ηρακλείου, τη Φαιστό, τη Σπιναλόγκα.

Θα επισκέπτονται επίσης ειδικά διαμορφωμένα μαγαζιά (shopping centers) για να κάνουν τα ψώνια τους σε δερμάτινα είδη, χαλιά, υφαντά, κοσμήματα.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Μανούσος
Οπως έγραψε τον Μάιο η “Π”, το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη με επιτυχία στην Κύπρο, την Τουρκία, το Μαρόκο, το Ντουμπάι.

Το κλειδί για την επιτυχία του εστιάζεται στο κομμάτι των αγορών, αφού οι επιχειρηματίες περιμένουν από εκεί να συμψηφίσουν τις εκπτώσεις από το ιδιαίτερα οικονομικό πακέτο διακοπών.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Μανούσος μας είπε: “Πρόκειται σίγουρα για μια φιλόδοξη προσπάθεια, ελπίζουμε να αποδώσει και να μπουν επιτέλους οι βάσεις για τον χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη, όπως συζητάμε τόσα χρόνια”.

Χιλιάδες και με τα κρουαζιερόπλοια

Υπενθυμίζεται ότι το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν το Ηράκλειο με κρουαζιερόπλοια περίπου 50.000 τουρίστες, οι οποίοι επίσης θα τονώσουν την αγορά.