Το πατατράκ των εκλογών και η αλαζονεία στελεχών της ΝΔ
Ορέστης Καβαλάκης

Το εκλογικό πατατράκ της ΝΔ οφείλεται προφανώς σε διάφορους λόγους. Έχει να κάνει με την κυβερνητική πολιτική, έχει να κάνει με την καθημερινότητα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Και φυσικά με αποφάσεις που προφανώς δεν βρήκαν σύμφωνο ένα μεγάλο μέρος της συντηρητικής κοινωνίας. Και γι αυτό έστειλαν μήνυμα δυσαρέσκειας στο κόμμα τους χωρίς όμως να επιβραβεύσουν επί της ουσίας ένα άλλο αντιπολιτευτικό σχήμα. Αλλά υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας. Κι ένα από αυτά στηλιτεύει το γνωστό στέλεχος της ΝΔ στην Κρήτη, Αιμίλιος Παττακός που γράφει χαρακτηριστικά για ένα περιστατικό:

“Δεν θέλω σήμερα να ρίξω αλάτι στην πληγή και δεν θα γράψω όσα σκέφτομαι σήμερα.
Απλώς θα αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη με εμένα και τον γενικό γραμματέα οικονομικών υπεύθυνο για το πρόγραμμα ανάκαμψης κ. Ορέστη Καβαλακη.
Έχει τελειώσει η συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ηρακλείου με προσκεκλημένους υπουργό και βουλευτή και τον ίδιο τον γραμματέα όπου στην είσοδο των γραφείων πιάνω μια συζήτηση μαζί του.
Του αναφέρω διάφορα προβλήματα της αγοράς , τις δυσκολίες των επιχειρήσεων με τις συνδέσεις στις ταμειακές και τα POS , τις χρεώσεις στις προμήθειες των τραπεζών και πόσο αυτά μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο των επαγγελματιών.
Ο γραμματέας , διορισμένος από την κυβέρνηση και στηριζόμενος στη δύναμη που του έδωσαν τα στελέχη της ΝΔ να βοηθάει στη διακυβέρνηση της χώρας , με κοιτούσε με ένα απαξιωτικό και αδιάφορο ύφος χιλίων καρδιναλίων , μου έλεγε καλά καλά καλά….
Του λέω γιατί έχεις αυτό το ύφος
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να φέρεσαι με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο.
Θα χάσω το αεροπλάνο , με εσένα θα ασχολούμαι μου απάντησε….
Εν τω μεταξύ το αυτοκίνητο που τον συνόδευε ήταν πίσω και ο βουλευτής που θα πήγαιναν μαζί στο αεροδρόμιο δεν είχε κατέβει από τα γραφεία.
Τότε λοιπόν του λέω σε οργισμένο ύφος , ότι εσύ και άλλοι σαν εσένα που δεν σέβονται τους αγώνες των στελεχών και των πολιτών θα είναι η αιτία που θα χάσουμε τις εκλογές.
Δεν ήθελα να δικαιωθώ , όμως από ότι αποδείχθηκε αυτού του είδους οι αλαζονικές συμπεριφορές που δεν ήταν οι μοναδικές ήταν ο λόγος που ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη.
Αυτά προς το παρόν.
ΥΓ
Από ότι καταλαβαίνετε δεν έκανα θέμα αυτή την συμπεριφορά για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα και στην τοπική οργάνωση , όμως τώρα είναι καλό αυτές οι συμπεριφορές να γίνονται γνωστές ώστε να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα.”