Πέθανε ο θρυλικός βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Καλογιάννης- Είχε αρπάξει την κάλπη

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Καλογιάννης.
Ήταν βουλευτής Ιωαννίνων και θήτευσε στη Βουλή από το 1974 έως το 1993. Την πολιτική του πορεία στιγμάτισε η κίνηση του να «αρπάξει» την κάλπη που είχε στηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ώρα που μοιράζονταν τα μπλέ ψηφοδέλτια με το όνομα του Χρήσου Σαρτζετάκη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, φώναζαν «αίσχος» και χτυπούσαν τα έδρανα. Επρόκειτο για την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκείνη την ώρα, ξεκινάει άλλη μια ιστορική αντιπαράθεση μεταξύ των Παπανδρέου – Μητσοτάκη και τότε ο Καλογιάννης, βάζει την κάλπη στον ώμο και φεύγει εκτός αιθούσης.

Ο Κίμων Κουλούρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τον αντιλαμβάνεται και τότε τρέχει πίσω του για να πάρει την κάλπη, η οποία θα κατέληγε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η κηδεία του Λευτέρη Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ιωαννίνων. Γεννήθηκε στους Χουλιαράδες των Ιωαννίνων το 1930, ενώ σπούδασε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του ΕΜΠ.