Ο υπαίθριος μπουφές με τα παραδοσιακά κεράσματα έκλεισε την όμορφη βραδιά μέσα στο πράσινο

Με τις τελευταίες απογευματινές αχτίνες του ήλιου να παιχνιδίζουν ανάμεσα στα κυπαρίσσια και τα λιόδεντρα, πήραν οι επισκέπτες μια γεύση από το υπέροχο παραμύθι για τη ζωής μιας “Τουλίπας” της συγγραφέως Αρετούσας Ιερωνυμάκη.

Τη γέννηση της στα κρητικά χώματα, την πορεία της ζωής της με όλα τα ωραία, αλλά και τις δυσχέρειες μέσα σε μια φύση που αγωνιωδώς προσπαθεί να ανταπεξέλθει της ανθρώπινης δραστηριότητας. .

Και όσο το σούρουπο έπεφτε μ ένα απαλό αεράκι να δροσίζει μικρούς και μεγάλους, σε μια εξοχή που έμοιαζε άλλης εποχής, μέσα στο πράσινο και μακριά από το πολύβουο της πόλης, τόσο  σκέψεις, προβληματισμοί αλλά και σπίθες αισιοδοξίας από τους παρευρισκόμενους πήραν τη σκυτάλη της αφήγησης  .  

Ο υπαίθριος μπουφές με τα παραδοσιακά σπιτικά ποτά και κεράσματα έκλεισε την όμορφη αυτή βραδιά αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά ανάμνηση και μια προσμονή για το επόμενο γεγονός που θα λάβει χώρα σε αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο .

Ο λόγος για το Φυσικό Πράσινο Πνεύμονα στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη επί της οδού Χατζάκη και Φαραγκουλιτάκη, που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές λάτρεις της Φύσης .

..γιατί στον πόλεμο ενάντια στη Φύση υπάρχει φόβος να μη βγούμε νικητές. (Αρετούσα Ιερωνυμάκη, από το παραμύθι ”μονολογεί η τουλίπα”) .