Κασσελάκης: Hello Ούρσουλα, γιατί το ελληνικό λάδι είναι πιο φτηνό στο Βέλγιο απ’ ότι στην Ελλάδα;

Στην επιστολή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια αναφέρεται και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε νέο βίντεο στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει ποιο είναι προϊόν που παράγει η Ελλάδα και είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό των πολιτών. Οι απαντήσεις που δίνουν πολίτες είναι το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια φαίνονται τιμές που δείχνουν ότι το ελαιόλαδο πωλείται πιο ακριβά στη χώρα μας σε σχέση με την Γερμανία και το Βέλγιο.

Επισημαίνεται ότι στο εν λόγω βίντεο αποτυπώνεται το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα 750 ml έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πωλούνται αντί 15,17 ευρώ, στο Βέλγιο πωλούνται 8,95 ευρώ και στη Γερμανία 10,69 ευρώ.«Όταν το Νο1 προϊόν που παράγει η Ελλάδα είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα απ΄ότι σε χώρες που δεν έχουν ούτε ένα ελαιόδεντρο, ε κάποιος παίζει μαζί μας», λέει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα γράψει νέο γράμμα τώρα. “Hello Ούρσουλα, γιατί το ελληνικό λάδι είναι πιο φτηνό στο Βέλγιο απ’ ότι στην Ελλάδα. Love Kyriakos”» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και υπογράμμισε ότι υπάρχουν λύσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε:
-0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η ακρίβεια
-Αυστηροί έλεγχοι με πρόστιμα και όχι χάδια
-«Τειρεσία» για όσες εταιρίες αισχροκερδούν
-«Όταν λέμε για καλύτερη ζωή το εννοούμε», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.