Έκαναν πως έβαλαν…χειροπέδες στον Λύτρα!

Οποίος εξευτελισμός! Ένα βίντεο αποδεικνύει ότι ο Απόστολος Λύτρας κατά τη μεταγωγή του τη Δευτέρα στην ανακρίτρια -προκειμένου να απολογηθεί για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του– δεν φορούσε χειροπέδες, όπως ήθελε να πιστέψει ο κόσμος .
Ο γνωστός ποινικολόγος κατά τη μεταγωγή του είχε ριγμένο ανάμεσα στα χέρια του ένα σακάκι, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι συλληφθέντες για να κρύψουν τις χειροπέδες, παριστάνοντας ότι το ίδιο ίσχυε και για εκείνον, όπως άλλωστε επιβάλλει το πρωτόκολλο.

Ωστόσο στο βίντεο που προβλήθηκε φαίνεται ξεκάθαρα μόλις ο ποινικολόγος φτάνει στην είσοδο και περνά το κατώφλι, ξεχνιέται και κατεβάζει αμέριμνος τα εντελώς ελεύθερα χέρια του!

«Υπάρχει πρωτόκολλο για όσους κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας. Πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», είπε επίσης.

«Εδώ έχουμε μια θεατρική παράσταση. Κατεβαίνω έχοντας στα χέρια το σακάκι και λίγο πριν μπει μέσα, ξεχνιέται και ενώ έπρεπε να αφήσει τα χέρια μπαίνοντας για να μην υπάρχει το πλάνο… μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας», είπε από την πλευρά του ο Γρηγόρης Γκουντάρας.