Εύσημα για το έργο  στην κοινωνική συνοχή!

Αναγνωρίζεται απ’ όλους, φορείς και πολίτες  ως πολύ σημαντικό το έργο που γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα στελέχη της, για την κοινωνική πολιτική και τη συνοχή της κοινωνίας της Κρήτης.

Πρόκειται για  το αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Κρήτης, που λειτουργεί με επιτυχία σε επίπεδο Κρήτης και έχει την γενική αποδοχή. Είναι το Παρατηρητήριο κοινωνικής έρευνας και των θεματικών που αφορούν στην Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας Κρήτης  (ΠΕΣΚΕ Κρήτης)και για το οποίο η Περιφέρεια συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το έργο και οι προτάσεις για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής παρουσιάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου όπου χειροκροτήθηκαν από τον Περιφερειάρχη και σύσσωμο το Περιφερειακό συμβούλιο.

Για το όλο πρόγραμμα μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής, πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Στέλιος Βοριάς, ενώ για το θέμα: “Αγροτικοί και Αστικοί Θύλακες Αποστέρησης στην Περιφέρεια Κρήτης. Ανάγκες και Προοπτικές. «μίλησε ο καθηγητής Κοινωνιολογίας, Επιστ. Υπεύθυνος Ερευνών Πανεπιστημίου Κρήτης για το Παρατηρητήριο Γιάννης Ζαΐμάκης. Επίσης για  το θέμα: “Αξιολόγησης της ΠΕΣΚΕ Κρήτης. Προτάσεις πολιτικής «μίλησε η Κατερίνα Βλασάκη,, (Κοινωνιολόγος, Post-Doc), Προϊσταμένη Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Κρήτης .

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζοντας το σημαντικό έργο του παρατηρητηρίου, δωσε τα εύσημα στα στελέχη του, επισημαίνοντας ότι,ο παράγων άνθρωπος και τα προβληματά του,οι ανάγκες του αποτελούν  προτεραιότητα της Περιφέρειας και έτσι η λειτουργία του Παρατηρητηρίου ήταν αναγκαία πρωτοβουλία της Περιφέρειας που έγινε πράξη. Παράλληλα πρόσθεσε ,πως  τα στοιχεία της κοινωνικής έρευνας, αλλά και οι διαπιστώσεις αποτελούν την “πυξίδα,” για τις αναγκαίες παρεμβάσεις φορέων, υπηρεσιών για την ανακούφιση των ευάλωτων πολιτών και την  διόρθωση των ανισοτήτων,π.χ του αποκλεισμού, της φτωχοποίησης,κ.α