Ακρίτα: Τις έδρες πίσω! Ποιες έδρες βρε…τοποθετημένη;

 

Το έλα να δεις στην Αριστερά! Από τη μία η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και από την άλλη η δημοσιογράφος, Ευγενία Λουπάκη, που πρόσφατα απασχόλησε τα Μέσα με την αποχώρησή της από τον σταθμό «Στο Κόκκινο» για λόγους εσωκομματικούς τα έβαλαν μεταξύ τους  με αφορμή τις έδρες της Νέας Αριστεράς.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε στο Facebook ένα ποστ ζητώντας από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς να επιστρέψουν τις έδρες που «πήραν μαζί τους» οι αποχωρήσαντες.


«Τις έδρες πίσω» έγραψε η Έλενα Ακρίτα, με την κυρία Λουπάκη να απαντά με καρφιά και αναφερόμενη στη βουλευτή ως «τοποθετημένη και όχι εκλεγμένη».

«Μία τοποθετημένη και όχι εκλεγμένη βουλευτής, ζητάει από τον πρώτο σε ψήφους στην Αθήνα και την πρώτη στην Δυτική Αθήνα, από στελέχη της Αριστεράς με δεκαετίες προσφοράς όπως η Σία και η Θεανώ, από κεντρικούς επιτυχημένους υπουργούς του Τσίπρα, που έβγαλαν τα κάρβουνα από τη φωτιά των μνημονίων όπως ο Χαρίτσης και ο Τσακαλώτος, να δώσουν “τις έδρες πίσω”. Σεμνά και ταπεινά» έγραψε η δημοσιογράφος.

Όμως το… μπιφ δεν τελείωσε εκεί. Η Έλενα Ακρίτα έκανε repost την ανάρτηση της Ευγενίας Λουπάκη και σχολίασε: «”Τοποθετημένη” βουλευτής. Όπως “τοποθετημένη” ήταν η Εφη Αχτσιόγλου το 2019. Όπως “τοποθετημένος” ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης επί μονίμου βασεως.  Η Ευγενία Λουπάκη θεωρεί υποτιμητικό το γεγονός ότι με επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικράτειας; Ο Όθωνας Ηλιόπουλος, πχ είναι β’ κατηγορίας βουλευτής; Πρέπει να είναι “ταπεινός” εσύ το έγραψες αυτό- και να μην εκφέρει άποψη; Γι’ αυτό αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις τον όρο «Επικρατείας». Οι ακροδεξιοί τον αντικαθιστούν με το “φορετός” γιατί δεν το δοκιμάζεις;».

Όμως ούτε εκεί σταμάτησε ο διαδικτυακός καυγάς καθώς η κυρία Λουπάκη απάντησε σε σχόλιο της μητέρας της Έλενας Ακρίτα, «Ε όχι κυρία Σύλβα μου σε μένα περί φθόνου…που υπερασπίστηκα την Έλενα σε δύσκολες για κείνη στιγμές, κρίμα να λέτε τέτοια πράγματα» με την βουλευτή να απαντά «σε ποιες δύσκολες στιγμές με…υπερασπίστηκες; Όταν με ξέσκιζαν οι φασίστες και οι Χρυσαυγίτες απειλούσαν τη ζωή μου; Χάρη μού έκανες;».

«Μην το συνεχίζεις, δεν κάνεις καλό. Είσαι πιο έξυπνη από αυτή την ανοησία και κακώς την υπερασπίζεσαι. Αλλά αν το συνεχίζεις, μην αναπαράγεις όσα γράφω γιατί φαίνεται ότι πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Το “τοποθετημένη” κράτησες και όχι το μην εκλεγμένη . Να το πάρω πίσω. “Επιλεγμένη” σου κάνει; Πάντως εκλεγμένη δεν είσαι, ούτε τα υπόλοιπα που αναφέρω. (Και ο Οθων Ηλιόπουλος δεν βγήκε να πει “τις έδρες πίσω”)» ανταπάντησε η Ευγενία Λουπάκη με την Έλενα Ακρίτα να καταλήγει: «ούτε εγώ το είχα πει ποτέ ως τώρα. Σήμερα πρώτη φορά το λέω. Κι ο λόγος είναι πασίδηλος».