Αεροδρόμιο Καστελλίου: Μετά την ένταση, συμφώνησαν να βρεθεί λύση για τα αρχαία

Λύση για το θέμα των αρχαίων ευρημάτων που έχουν εντοπιστεί σε λοφίσκο δίπλα στο αεροδρόμιο ΚΑστελίου υποσχέθηκε η υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη η οποία συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στο έργο παρουσία και του υφυπουργού Μεταφορών κ.Νίκου Ταχιάου, αλλά ,και εκπροσώπων της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

Στην αρχή της σύσκεψης που έγινε ενημέρωση για το σημείο που είναι κομβικό για το αεροδρόμιο γιατί εκεί προβλέπεται  να κατασκευαστεί το ραντάρ υπήρξε ένταση κυρίως με τον κ.Ταχιάο ο οποίος αμφισβήτησε κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ενέργειες της εταιρείας και των αρχαιολόγων , αλλά στη συνέχει δόθηκαν εξηγήσεις και έπεσαν οι τόνοι

Στη συνέχεια έκαναν αυτοψία στην περιοχή αναζητώντας μια λύση για την αντιμετώπιση του ευρήματος από κοινού. Στην κουβέντα έπεσαν διάφορα σενάρια για μεταφορά και μετά επανέκθεση, ή ο τεμαχισμός και η μεταφορά σε άλλο σημείο του ευρήματος.  Δεν κατέληξαν ακόμη σε κάτι συγκεκριμένο αφού πρώτα   οι αρχαιολόγοι θα ελέξγουν πλήρως, θα κάνουν αναφορά και κατόπιν οι υπηρεσίες του υπουργείου θα πάρουν αποφάσεις με γνώμονα να μην υπάρξει καθυστέρηση στο έργο που πάντως έχει ήδη μπει σε τροχιά…επιβράδυνσης.

 

Στη συνέχεια έκαναν αυτοψία στην περιοχή αναζητώντας μια λύση για την αντιμετώπιση του ευρήματος από κοινού.

Στην κουβέντα έπεσαν διάφορα σενάρια για μεταφορά και μετά επανέκθεση, ή ο τεμαχισμός και η μεταφορά σε άλλο σημείο του ευρήματος.

Δεν κατέληξαν ακόμη σε κάτι συγκεκριμένο αφού πρώτα οι αρχαιολόγοι θα ελέξγουν πλήρως, θα κάνουν αναφορά και κατόπιν οι υπηρεσίες του υπουργείου θα πάρουν αποφάσεις με γνώμονα να μην υπάρξει καθυστέρηση στο έργο που πάντως έχει ήδη μπει σε τροχιά…επιβράδυνσης.