Όλοι εμείς γνωρίζουμε τους αγώνες του Δικηγορικού Συλλόγου και γενικά όλους τους δημόσιους φορείς της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα του τότε προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, και ακόμη χιλιάδες υπογραφές απλών πολιτών. Ήτανε ένα θέμα, το οποίο μετά από πολλούς αγώνες δικαιώθηκε.

Πράγματι ήταν ένα αίτημα πάρα πολύ δίκαιο και ήρθε το Εφετείο στο Ηράκλειο και απάλλαξε τους πολίτες από την ταλαιπωρία να μεταβαίνουν στα Χανιά. Αλλά κύριοι φορείς της Ανατολικής Κρήτης, είδατε που στεγάζεται η αίθουσα συνεδριάσεων, σε ένα “αχύρι”, όπως είχαμε εμείς στο χωριό.Μόνο οι ματσαντούρες του λείπουν.Το είδα προχθές και θυμήθηκα το αχύρι που είχαμε και πήγαινα κάθε πρωί για να ζευγοτα†σω τα βούγια. Δεν γνωρίζω ποιος αποφασίζει να στέλνει τους αξιότιμους δικαστικούς λειτουργούς να εργάζονται σε αυτό το χώρο.

Οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να δώσουν δικαιοσύνη και να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Είναι ένας κλάδος, ο οποίος έχει το σεβασμό του συνόλου του ελληνικού λαού. Πότε σηκωνόμαστε;

Όταν λέει ο παπάς το Ευαγγέλιο, όταν υψώνεται η ελληνική σημαία και όταν μπαίνουν οι κοινωνικοί δικαστές στις αίθουσες συνεδριάσεων, άρα .απαιτείται η ίδια τιμή στους ανθρώπους αυτούς, γι αυτό ζητάω από όλους τους αρμοδίους και ειδικά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να φροντίσει για την άμεση αντικατάσταση της αίθουσας συνεδριάσεων της Ανατολικής Κρήτης, με μια αίθουσα άξια για ανθρώπους.