Η συνήθεια δεν είναι καλό πράμα. Ό,τι σου γίνεται συνήθεια σιγά-σιγά εξοικειώνεσαι, σου γίνεται τρόπος ζωής και πολύ λίγο σ’ ενδιαφέρει πια!

Έτσι είναι η ζωή, τι να κάνομε;

Ναι αλλά έτσι αφήνομε το πρόβλημα να συνεχίζεται, να μεγαλώνει να φουντώνει!

Γιατί βρε άνθρωπέ μου αφήνεις τα κοπάδια να μπαίνουν στα λιόφυτα σου, να σου κάνουνε ζημιές, να σου τα τσαλαπατούνε, να σου τρώνε τις ελιές και δε θυμώνεις δε… φουντώνεις, δεν κάνεις μηνύσεις, δεν καυγαδίζεις μαζί τους; Τι είσαι,  άγιος;

-Όχι, ούτε διάβολος είμαι, ούτε άγιος. ΄Ενας κανονικός άνθρωπος είμαι. Ναι, αλλά εδώ θα έπρεπε να ήσουνα τουλάχιστον… άγιος και μαχητικός για να βρεις το δίκιο σου!

-Να σου πω. Στην αρχή ήμουνα όπως το λες έτσι ενόμιζα. Μετά όμως που κατάλαβα ότι οι αρμόδιοι ήτανε χιλιόμετρα μακριά και ότι για να εμποδίσω το κακό αυτό θα ήταν πιο εύκολο να γίνω… αστροναύτης, ν’ ανεβώ στο φεγγάρι, σταμάτησα…

Σιγά-σιγά εξοικειώθηκα, συνήθισα! Τώρα όταν ραβδίζω ή κλαδεύω έχω και το κοπάδι μέσα στα… πόδια μου! Κι αν μιλούνε αυτά μιλώ κι εγώ…

Απλά όταν φουσκώνει η καρδιά γροικώ… τσιμπιματάκια!

Όταν βλέπεις λοιπόν ότι δεν μπορείς πια να τα βγάλεις πέρα, το καλύτερο είναι να το συνηθίζεις!

Το ίδιο ακριβώς δεν συμβαίνει και με τα τροχαία δυστυχήματα; Τι κι αν λένε κάθε μέρα τα ΜΜΕ για τα θύματα, αφού έχουνε πάθει οι αρμόδιοι… εξοικείωση!

Πέρα από τις οικογένειες που χάνουν τα παιδιά τους και οι ίδιοι πεθαίνουν ψυχικά, ουδείς άλλος!

Το ίδιο δε συμβαίνει με τους μπαχαλάκηδες, με τους αντιεξουσιαστές, με τους αναρχικούς, με τους ληστές, με τις συμμορίες και προπαντός ανηλίκων!

Όλα αυτά συνεχίζονται καθημερινά χωρίς καμιά προσπάθεια προς βελτίωση, ούτε από τη Βουλή, ούτε από τη δικαιοσύνη! Και ο λαός θωρεί και σκά!

Ψηφίζουνε νόμους για τα μάτια μόνο. Ο πιο θαυμαστός ήτανε για να αστυνομεύονται λέει τα πανεπιστήμια. Πολλοί το… πιστέψανε.

Προχθές αποδείχθηκε η αλήθεια. Εβγήκαν μέσα από το γεωπονικό πανεπιστήμιο μια ομάδα αναρχικών. Και τι πως ήτανε απ’ έξω η Αστυνομία; Τους αρχίσανε με τις πέτρες, με μολότοφ, καταστρέψανε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έκαψαν τρια τουριστικά λεωφορεία!

Δεν άκουσα αν έδειραν και τους αστυνομικούς! 7 προσαγωγές, λέει, έγιναν και πήγανε στον εισαγγελέα και τους αφήσανε ελεύθευρους.

Μαθαίνεις να ζεις μ’ αυτά!