« Στην κόψη του ξυραφιού » βρίσκονται συνεχώς οι σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, μετά τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση για την κλιματική κρίση κατά του Ρώσου προέδρου.

Ο Μπάιντεν μιλώντας για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είπε όπως το συνηθίζει εκτός κειμένου: « Έχουμε ένα τρελό…όπως ο Πούτιν αλλά και άλλους και πρέπει να ανησυχούμε πάντα για ενδεχόμενη πυρηνική σύγκρουση, αλλά η κύρια απειλή για την ανθρωπότητα είναι το κλίμα».

Ο Μπάιντεν, δεν ήταν πρώτη φορά, έχει και στο παρελθόν μιλήσει με παρόμοιες φράσεις για τον Πούτιν αλλά και άλλους Ρώσους αξιωματούχους.

Το Κρεμλίνο με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι ντροπιάζει τη χώρα του και η χρήση μιας τέτοιας γλώσσας εναντίον ενός αρχηγού άλλου κράτους από τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν θίγει τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά ευτελίζει εκείνους που χρησιμοποιούν αυτό το λεξιλόγιο. Αναφέρεται προφανώς στο παρελθόν, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκαλέσει τον Πούτιν δολοφόνο, εγκληματία πολέμου, χασάπη κι άλλα, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πριν από δύο χρόνια.

Τα σκληρά λόγια του Μπάιντεν το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ετοιμάζονται «μεγάλες κυρώσεις» κατά της Μόσχας, ως απάντηση για την αναφερόμενη ως δολοφονία του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης στη φυλακή στο παγωμένο αρκτικό τοπίο,  επονομαζόμενο «ποινική αποικία Γαλλικός Λύκος».

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη αλλά δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι οφείλεται στο κακό που του έκαναν ο Πούτιν και οι τρισάθλιοι κακοποιοί του» είπε ο Μπάιντεν.

Δεν ήταν μόνο η επίθεση που έκανε ο Μπάιντεν εναντίον του Πούτιν, αλλά προ ημερών τα έβαλε και με τον κατά πάσα πιθανότητα συνυποψήφιό του για την προεδρία των ΗΠΑ  Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Μερικά από τα πράγματα που έλεγε αυτός ο τύπος, εννοώντας τον Τραμπ, που συνέκρινε τον εαυτό του με τον Ναβάλνι, ήταν ότι έλεγε πως η χώρα μας έγινε κομμουνιστική, επειδή διώχθηκε για ψευδείς δηλώσεις στα περιουσιακά του στοιχεία και για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε. Δεν ξέρω από πού βγάζει αυτά τα συμπεράσματα» .

Την ίδια ώρα σε προβληματισμό φαίνεται ότι βρίσκονται οι Αμερικανοί ψηφοφόροι σύμφωνα με δημοσκόπηση, αφού δεν θεωρούν κανέναν από τους φερόμενους επικρατέστερους υποψηφίους προέδρους κατάλληλο όχι μόνο ηλικιακά αλλά και διανοητικά για τη θέση του προέδρου στις ΗΠΑ.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει τις δυνάμεις να αναλάβει και να ολοκληρώσει μια δεύτερη θητεία λόγω ηλικίας, αυτό όμως θεωρούν ότι ισχύει επίσης και με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την αναφερόμενη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac.

Αυτή η καταγραφείσα στη δημοσκοπική αποτύπωση άποψη της κοινής γνώμης, οφείλεται στην έλλειψη πλήρους πνευματικής διαύγειας του προέδρου Μπάιντεν με πολλά γλωσσικά περιστατικά και κενά μνήμης, ενώ η ίδια γνώμη φαίνεται ότι επικρατεί και για τον Τραμπ.

Μετά από τα παραπάνω δημοσιοποιημένα στοιχεία που συνοπτικά καταγράψαμε για τους προέδρους των δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη μας, λογικό είναι να προβληματίζονται όχι μόνο οι πολίτες των χωρών που διοικούν, αλλά ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα, η οποία αναζητά τον ιστορικό του μέλλοντος για να μάθει με αυτή την κατάσταση ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Για την έννοια της επιστήμης της Ιστορίας έχουν ειπωθεί διάφορα ρητά από τα οποία τα κυριότερα είναι: Πρώτον ότι λαοί που δεν διδάσκονται από την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν. Δεύτερον, όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται καταντάει φάρσα. Τρίτον, ένα είναι σίγουρο ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές.

Όλα τα αναφερθέντα ρητά και πολλά άλλα που έχουν ακουστεί για την Ιστορία θεωρούνται σημαντικά, όμως το τελευταίο είναι ο βασικότερος κανόνας της γραφής της. Συνεπώς και η ιστορία του τέλους της κυοφορούμενης σύγκρουσης Ανατολής και Δύσης είναι προδιαγεγραμμένη από τώρα, απλώς δεν την γνωρίζουμε γιατί η ιστορία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος της σύγκρουσης και όπως και τις προηγούμενες φορές, πάλι θα γραφτεί από τους νικητές.