Δυστυχώς βιώνουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Είναι, όμως, πολύ λυπηρή και αυτή η απαράδεκτη, άκαιρη και πολύ φανατική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών ανάμεσα στα κόμματα σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό που έχει ανάγκη τώρα ο λαός είναι να συνεργάζονται όλοι αρμονικά όπως οφείλουν.

Ο κομματισμός ,η αμάθεια, η ημιμάθεια, η συνωμοσιολογία, η άρνηση της μάσκας, η παραπληροφόρηση και η διασπορά ψευδών ειδήσεων συγκροτούν ένα εκρητικό και πολύ επικίνδυνο μείγμα.  Ζούμε έναν πόλεμο,  γι’ αυτό χρειάζεται η συστράτευση όλων. Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει, βέβαια, από κανέναν το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του για οποιοδήποτε θέμα.Εξάλλου όλοι κρίνονται για ό,τι λένε.  Υπάρχουν, όμως, και όρια. Οι παρούσες συνθήκες επιβάλλουν να είμαστε όλοι, ιδιαιτέρως τα δημόσια πρόσωπα, πολύ προσεκτικοί, να λειτουργούμε με τη λογική και όχι με το θυμικό ή με βάση την κομματική μας ταυτότητα και μ’ όσα τα κομματικά στελέχη υποστηρίζουν με στείρα αντιπολιτευτική κριτική.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η επιδημία εξαπλώνεται δραματικά παγκοσμίως. Κανείς δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγεία, για να αυξήσει την κομματική του πελατεία. Είναι, εξάλλου, απογοητευτικό για το λαό μας, αλλά και πολύ επικίνδυνο να συντάσσεται άκριτα με τις κομματικές επιταγές ή οποιαδήποτε άλλα κέντρα αναξιόπιστης πληροφόρησης. Η τακτική αυτή έφερε επιζήμια αποτελέσματα, όπως π.χ. το ότι ο αξιόλογος κ. Τσιόδρας, ο οποίος έπειθε το λαό και η επιδημία κρατήθηκε σε ελεγχόμενο επίπεδο στο διάστημα της πρώτης καραντίνας, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενημέρωση λόγω της κακόβουλης κριτικής που δέχτηκε.

Ευτυχώς, όμως, αντιλαμβανόμενος την ευθύνη του και το χρέος του δεν παραιτήθηκε από την ομάδα των λοιμωξιολόγων που χαράσσουν την εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρ’ όλα αυτά, είναι ελπιδοφόρο ότι όλο αυτό το διάστημα τα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν πολλούς αξιόλογους Υγειονομικούς οι οποίοι με την επιστημονική τους κατάρτιση διαφωτίζουν το λαό, αλλά και αποτελούν θετικά πρότυπα, ιδιαιτέρως για τη νεολαία μας, αρκεί να μην υποτάσσονται σε υπέρμετρες, ανήθικες και ανταγωνιστικές φιλοδοξίες.

*Η Στέλλα Κουσκουμπεκάκη είναι φιλόλογος