Μπουρλότο στο Μαξίμου βάζει ο ενεργειακός εφιάλτης και το υπό…κατάργηση επίδομα ανεργίας! -«Κάηκαν» οι συμφωνίες…κυρίων για μειώσεις τιμών! – Η στρατηγική του Μαξίμου για Αλέξη και Νίκο… -Α(γ)ρειο Πάγο στον Κασιδιάρη και τους ΝΑΖΙ!

«Καίει» την κυβέρνηση η βενζίνη!

Στο Μαξίμου, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, βλέποντας την τιμή της βενζίνης και του φυσικού αερίου να φτάνουν στον 7ο όροφο. Αποφάσισαν να κάνουν εκλογές το Μάιο, ελπίζοντας στο καλό σενάριο, ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα είχε τελειώσει, τα Στενά του Ορμούζ θα άνοιγαν, οι τιμές θα έπεφταν και τα πράγματα ήρθαν ακριβώς ανάποδα.

Η εντολή του Κυριάκου, στον Κυριάκο του Οικονομικών είναι να βρει κάποια μέτρα,  για να …χρυσώσει το χάπι των ιθαγενών!

Κακώς που δεν…κάναμε τώρα εκλογές!

Οι θιασώτες της άποψης, ότι οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει αυτή την εποχή, δηλώνουν σε κουβέντες μαζί τους, δικαιωμένοι, γιατί όπως μας τονίζουν ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εφιαλτικός για τους πολίτες και άλλο τόσο εφιαλτικός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Απάτη οι…συμφωνίες για μειώσεις στις τιμές!

Η στήλη προ καιρού είχε κάνει λόγο για …συμφωνία απάτης, όταν έλεγαν ότι η πτώση των τιμών θα ξεκινούσε από την 1η  Σεπτεμβρίου. Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν, ότι ο Τάκης της ακρίβειας πουλούσε αέρα κοπανιστό…

Το καλό βέβαια για τους πολίτες είναι ότι οι εκλογές δεν αργούν, το κακό για την κυβέρνηση είναι ότι όλα αυτά γίνονται σε προεκλογικό χρόνο.

Σχέδιο Μητσοτάκη η… «αποτέφρωση» του επιδόματος ανεργίας!

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Μαξίμου μετά τις προσωπικές δηλώσεις Μαρινάκη και τις …τσεκουράτες του Μάκη, ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, το επίδομα ανεργίας θα το… «αποτεφρώσουν». Επιχειρούν τώρα να τα μαζέψουν, αλλά δεν μαζεύονται. ΕΛΑΣ και ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκαν το κυβερνητικό δώρο, κι όπου βρεθούν κι όπου σταθούν λένε ότι αυτό είναι σχέδιο Μητσοτάκη και καλούν τον Κυριάκο να πάρει θέση.

Καθόλου καλά δεν μπήκε για τον πρωθυπουργό η νέα πολιτική σεζόν και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό…

Στον ΟΑΕΔ ο Αλέξης

Τι ήταν να…μαρτυρήσουν ο Μαρινάκης με τον Βορίδη την ατζέντα της επόμενης μέρας, αυτό που πέτυχαν ήταν να κινητοποιήσουν συνδικάτα και κόμματα. Ο Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία και χθες πρωί-πρωί στον πρώην ΟΑΕΔ στον Άλιμο και μίλησε με τους εργαζόμενους του οργανισμού. Είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης ότι  «αν χρειάζεται,  κάποιος εξορθολογισμός, όπως είπε ο κ. Βορίδης, ο εξορθολογισμός δεν είναι στα επιδόματα που παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και ειδικά εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, στον επισιτισμό, στις αγροτικές εργασίες, στην οικοδομή. Αν χρειάζεται εξορθολογισμός, είναι στις απευθείας αναθέσεις, στους κλειστούς διαγωνισμούς, στη σπατάλη, στις μίζες, στη διαφθορά. Εκεί χρειάζεται επειγόντως εξορθολογισμός.»

Το ταχύτερο δυνατόν!

Και οι «γαλάζιοι» στα κάγκελα για το επίδομα!

Οι διευκρινίσεις Μαρινάκη ότι «μετά από ένα διάστημα να συζητήσουμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται σε επιδότηση εργασίας», δεν έπεισαν ούτε τους δικούς του, εντός ΝΔ. Πρώτη και καλύτερη άδειασε τον εκπρόσωπο η υπουργός Εργασίας, λέγοντας ότι «δεν αλλάζει τίποτα στο επίδομα ανεργίας». Στην ίδια λογική τον «άδειασε» και ο υφυπουργός Εργασίας Κ. Καραγκούνης. Αντιδράσεις καταγράφηκαν κι από «γαλάζιους» βουλευτές.  «Θεωρώ ότι ήταν άστοχη η δήλωση του φίλου του Παύλου. Διαφωνώ επί της ουσίας», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Θέμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΕΛΑΣ άνοιξε ο Πάνας και πήρε φωτιά το πελεκούδι…

«Ερωτώμενος ανοιχτά αν το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαζόταν με το κόμμα Τσίπρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας δήλωσε ξεκάθαρα πως «εγώ βλέπω ότι η ΕΛΑΣ είναι ένα κόμμα που κινείται στον άξονα της σοσιαλδημοκρατίας, τι να πούμε τώρα, να πούμε πράγματα τα οποία δεν έχουν ουσιαστική πολιτική βάση; Πού είναι το κακό;» είπε ο Απόστολος Πάνας.

Και κάπου εδώ αρχίζει ο πόλεμος κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ, με τον Μαρινάκη να ψάχνει την ευκαιρία να…βγάλει από τη συζήτηση το θέμα με το επίδομα ανεργίας, λέγοντας ότι «είναι πλέον φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει γίνει κόμμα “δορυφόρος” του κ. Τσίπρα».  «Τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα εκφράζει μόνο ένα κόμμα: το ΠΑΣΟΚ» έσπευσε να σχολιάσει η Χαριλάου Τρικούπη και επιτέθηκε στον Παύλο Μαρινάκη τονίζοντας πως «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.»

Μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΕΛΑΣ αν την επιλέξει ο λαός, θα ήταν μια θετική εξέλιξη για τον τόπο… Κακώς η Χαριλάου Τρικούπη άδειασε τον Πάνα.

Το Μαξίμου για ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ

Στο Μαξίμου, όπως μαθαίνουμε σχεδιάζουν την τακτική που θα ακολουθήσουν απέναντι στην ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ, στην πορεία για την κάλπη. Σε ότι αφορά τον Ανδρουλάκη η σταθερή κατηγορία θα είναι ότι τάζει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει, όπως ο 13ος μισθός και η 13η σύνταξη.  Σε ότι αφορά τον Αλέξη, θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους, θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν έχει επιλέξει κανένας από τους δυο, ως βασικό αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι ότι ο βασικός αντίπαλος ακούει στο όνομα… Αντώνης!

Καμία νομιμοποίηση των ΝΑΖΙ!

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να μην νίπτει τας χείρας της, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος για τον Κασιδιάρη. Να βάλει φραγμούς στα σχέδια των Φασιστόμουτρων, να μη επιχειρήσει καμία νομιμοποίηση, κανένα «ξέπλυμα» και καμία κανονικοποίηση των ναζί. Και βέβαια να μην εργαλειοποιήσει  τους ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της Ακροδεξιάς, ελπίζοντας να περιορίσει τις δικές της εκλογικές ζημιές. Η αποφυλάκιση αυτή, τρεις μόλις μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, για πολλούς και πολλές αποκτά χαρακτηριστικά βλασφημίας, όπως σωστά είπε η Δούρου.

Αναμένουμε να δούμε, τι στάση θα κρατήσει ο Κυριάκος…