επι.. ΚΡΗΤΙΚΑ Ο... Επικρητικός

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Υπομονή με τη ζέστη. Ο “Κλέων” έρχεται δυναμικά και δεν θα έχει σκοπό να ξεκουμπιστεί! Θα περάσει όμως, υπομονή.

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ είναι ότι, παρότι στην περιοχή μας την ερχόμενη Κυριακή η θερμοκρασία πέφτει, εμφανίζεται και νέα έξαρση που παρουσιάζεται στη Δυτική Μεσόγειο, η οποία έχει την τάση να κινηθεί κι αυτή ανατολικά και να ανέβει ξανά η θερμοκρασία τη Δευτέρα.

ΚΑΥΣΩΝΑΣ και στα δημοτικά του Ηρακλείου, καθώς έχουμε ανατροπές μετά την αποχώρηση Κουράκη και την έλευση Καραμαλάκη. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία μάχη η οποία θα δοθεί μεταξύ Καλοκαιρινού και Καραμαλάκη και θα δούμε ποιος θα κερδίσει!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα είναι τώρα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε πολλές λύσεις και έμεινε με τον… μουντζούρη στα χέρια! Δυστυχώς την πάτησε ένα κόμμα που μέχρι τώρα ήθελε να παίζει ρόλο βασικό στα αυτοδιοικητικά.

ΕΔΩΣΕ το “πράσινο φως” ο Ερντογάν για τη Σουηδία. Αλλά τι πραγματικά εξασφάλισε η Τουρκία; Αόριστες υποσχέσεις από τη Σουηδία για αντιμετώπιση των “τρομοκρατών” και στήριξη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, κυρίως την Τελωνειακή Ένωση όπου απαιτείται ομοφωνία. Και εκεί δεν θα υπάρχουν “συντεταγμένες”.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αποκάλυψη του Μενέντεζ: «Πιστεύω ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει ένα βήμα πιο κοντά στη θέση του Κογκρέσου – δικλίδα ασφαλείας που θα αποτρέπει την Τουρκία να χρησιμοποιήσει τα F16 για τη παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας». Και είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι η Ελλάδα λόγω Κογκρέσου παίζει τόσο σημαντικό ρόλο!

ΗΤΑΝ αναμεμνόμενο πάντως να έχουμε εξελίξεις και με τη Ρωσία μετά την αλλαγή της στάσης του σουλτάνου. Τα «σύννεφα» στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας είναι πια εμφανή και μετά την παράδοση 5 ηγετικών στελεχών του Αζόφ στον Ζελένσκι.

ΞΑΝΑ η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε για τη δέσμευση της κυβέρνησης κάθε χρόνο και για την επόμενη τετραετία να προσλαμβάνονται 4.000 – 5.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Για να δούμε…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ καταγγελίες από τη δημοσιογράφο της Αυγής Ηλέκτρα Βισκαδουράκη για άδικη απόλυσή της, αλλά και για κείμενα που “δεν χωρούσαν” και σύγκρουση συμφερόντων στελεχών της Αυγής.

Ο… Επικρητικός