ο Γιώργος Βασιλειάδης

Στον συριζαϊκό κώδικα επικοινωνίας, οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλειάδη μόνο τυχαίες δεν είναι. Για την ακρίβεια τα όσα είπε το πρωί χθες ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος απηχούν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα και ο Αλέξης Τσίπρας.  Ο Βασιλειάδης δεν κάνει συχνά δημόσιες τοποθετήσεις. Αλλά όταν τις κάνει, σίγουρα δεν εκφράζουν μόνο τον εαυτό του, αλλά καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και πάντως δεν θα αναφερόταν ποτέ ο Βασιλειάδης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να γνωρίζει ότι με αυτά που λέει είναι σύμφωνος και κείνος.

Τι είπε ο Βασιλειάδης για το επίμαχο θέμα με τις εκκλήσεις διαφόρων να παρέμβει ο πρώην πρόεδρος στη σύγκρουση που εξελίσσεται; Κατ’ αρχάς, ζήτησε να επιδειχθεί «σεβασμός επιτέλους» στον Αλέξη Τσίπρα.

Και εξήγησε:

«Ειδικά αυτοί οι οποίοι διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν είμαστε προεδρικό, προεδροκεντρικό κόμμα και τώρα περιμένουν πάλι από τον «πατερούλη» να κάνει παρέμβαση για να πάνε τα πράγματα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση… Αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει. Σεβασμός απόλυτος στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος είναι πρώην πρόεδρος, διασφάλισε τη διαδικασία, δεν παρενέβη σε κανένα σημείο της διαδικασίας».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Οφείλουμε όλοι αυτοί τη στιγμή να αποδείξουμε ότι μπορούμε χωρίς τον Αλέξη. Με αυτό το μπάχαλο που επικρατεί επιβεβαιώνουν όλους αυτούς που μας κατηγορούσαν ότι υπάρχουμε γιατί υπάρχει ο Αλέξης».