Μικρά και Μυστικά

Το Εκλογοδικείο

Σας έχω νέα για το Εκλογοδικείο και τους «Σπαρτιάτες», που είπαμε πως ενδιαφέρει πολύ το Ηράκλειο λόγω της έδρας που κατέχουν εδώ. Οι πληροφορίες μου λένε ότι στις 24 Απριλίου θα αποφασίσει το Εκλογοδικείο για την τύχη του κόμματος πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Κασιδιάρης.

Οι έδρες

Ποια όμως θα είναι η απόφαση; Εάν δεχτεί ότι κρύβεται ο Κασιδιάρης, τότε θα αποφασίσει την ακύρωση της εκλογής τους. Και τι θα γίνει με τις έδρες;  Ή θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές- πράγμα δύσκολο-, ή θα δοθούν οι έδρες στα κόμματα αναλογικά με τα υπόλοιπά τους (έτσι, σας έχω ενημερώσει ότι εδώ θα την πάρει την έδρα ο Πασπάτης της ΝΔ), ή θα… ακυρωθούν όλες οι ψήφοι που έχουν. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα αλλάζουν άρδην, διότι αλλάζει πανελλαδικά και το μέτρο και… μπορεί να δούμε ως και τον Βαρουφάκη στη Βουλή.

Αδιάφθοροι

Εντάξει, ηρεμήσαμε. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέθεσε την προκαταρκτική στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι Αρχές θα ερευνήσουν το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.

Βγήκε

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Μανώλη Μαυρομμάτη, καθώς διέφυγε τον κίνδυνο και βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία του αθλητικογράφου παρουσίασε βελτίωση, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν την έξοδό του από τη ΜΕΘ και τη νοσηλεία του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Τα επιδόματα

Κόβονται φέτος οι έκτακτες παροχές στους ασθενέστερους, όπως η παροχή έκτακτης στήριξης το Πάσχα, οι επιταγές ακρίβειας αλλά και τα fuel pass, από τις υπερβάσεις των κρατικών εσόδων σε σχέση με τον προϋπολογισμό, με απόφαση της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πια ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος και πλέον ο στόχος θα είναι η μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Ωστόσο, το επόμενο διάστημα, εν όψει και ευρωεκλογών, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, ευάλωτα νοικοκυριά και άτομα με αναπηρία. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το πρώτο τρίμηνο αφήνει περιθώρια για αυτή την παροχή.