Μικρά και Μυστικά

Αγωγές

Σας είχα ενημερώσει για τις αγωγές. Να προσέχετε τι λέτε και τι γράφετε . Όλα ακούγονται.

Η φράση

Τι θύμισε η φράση του Νίκου Ανδρουλάκη στο «παρέλαβα κόμμα, δεν θα παραδώσω συνιστώσα»; Μα τη φράση του Παπαδόπουλου για το σχέδιο Ανάν: «Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα»!

Ο Αλέξης

Στην ομιλία του στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Κοτς, στο οπίο ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας, Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ένα περιστατικό που του συνέβη όταν κάποτε περπατούσε στην Αθήνα… «Ένας Τούρκος με πλησίασε στον δρόμο και μου είπε “Βoyun eğme”, “μην υποταχθείς”…» Δεν μας είπε βέβαια πότε το είπε. Πριν ή μετά το δημοψήφισμα;

Προχωρημένο

Μέσα στο μπάχαλο που επικρατεί στο ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας (και ειδικά στο Βενιζέλειο) υπάρχουν και τα καλά νέα. Να σε παίρνουν μέρες πριν για να σου υπενθυμίσουν ένα ραντεβού που έχεις σε συγκεκριμένη κλινική μετά από 5 μέρες. Πολλά μπράβο (βέβαια μεσημέρι Κυριακής το τηλέφωνο από το νοσοκομείο σε ανησυχεί, αλλά ας είναι!)

Ο εκπρόσωπος

Περίεργο, νόμιζα ότι τον είχε… Και όμως ο δήμαρχος Αθηναίων δέχεται εισηγήσεις για εκπρόσωπο Τύπου σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, ένα πρόσωπο το οποίο θα μιλάει γι’ αυτόν στους δημοσιογράφους όσο διαρκεί ο προεκλογικός αγώνας της εσωκομματικής κάλπης.

Αποχώρηση

Την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική ανακοίνωσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με μεγάλες πλειοψηφίες, μόνος Έλληνας και μόνος από την Αριστερά και τρεις θητείες ως ευρωβουλευτής (2004-2009, 2014-2019, 2019-2024), αποχωρώ από την ενεργό πολιτική» αναφέρει ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στα social media. Όπως σημειώνει στη συνέχεια, θα συνεχίσει «μακριά από αιρετά αξιώματα» να υπηρετεί «τις ίδιες αξίες ως ενεργός πολίτης».