Μικρά και Μυστικά

Οργή

Πολύ «αντρουά» και «μάτσο» ο πατέρας και ο θείος του 15χρονου που βγήκε αιμόφυρτος στην πλατεία του χωριού του (στην Πάτρα) να ζητήσει βοήθεια, έχοντας μόλις αποκαλύψει στους δυο συγγενείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος!

Έξαρση

Αντιμέτωπη με τη δεύτερη από την αρχή του έτους έξαρση του κοροναϊού βρίσκεται η χώρα μας, με τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους να αποτελούν τον πληθυσμό-στόχο του επίμονου ιού και την κυρίαρχη πλέον παραλαβή του, Flirt.

Εκτίναξη

Οι «σκληροί δείκτες», δηλαδή νέες εισαγωγές, νοσηλείες, θάνατοι, έχουν εκτιναχθεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αποτυπώνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιωμένων και των ευάλωτων και τη φθίνουσα ανοσία από τυχόν προηγούμενη νόσηση.

Τριπλασιασμός

Οι νοσηλείες Covid έχουν τριπλασιαστεί από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με βαριά λοίμωξη covid έχουν εξαπλασιαστεί κατά το ίδιο διάστημα. Και όλα αυτά ενώ θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση λόγω θέρους, που εκ των πραγμάτων ο κόσμος αποφεύγει τους κλειστούς χώρους…

Χάρηκαν…

Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, στη Ρωσία φάνηκε πως χάρηκαν από την εικόνα που παρουσίασε ο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Τραμπ.

Η παρουσιάστρια του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Μόσχας Russia 1 επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο για αυτό που αποκάλεσε «πάγωμα 20 δευτερολέπτων», λέγοντας ότι είχε πρόβλημα να θυμηθεί ποιος και πού ήταν, ενώ άλλα ρωσικά μέσα στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Τραμπ, ο οποίος επέκρινε το ΝΑΤΟ, υπαινίχθηκε ότι θα περικοπεί η χρηματοδότηση για την Ουκρανία και είπε ότι θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν έμεινε άγρυπνος για να παρακολουθήσει τη συζήτηση που «δεν βρίσκεται στη λίστα με τα κύρια θέματα της ατζέντας» .