πτήσεις ολυμπιακή τουρισμός αεροπλάνο

Θυμάστε το ανέκδοτο με τον Κρητικό που φοβόταν τα αεροπλάνα; Που ο άλλος για να τον πείσει του έλεγε «έλα δεν έχει έρθει η ώρα σου, πράμα δεν παθαίνεις και στο αεροπλάνο»; Κι η απάντηση: Κι άμα έρθει η ώρα του πιλότου; Ε, λοιπόν αυτό θυμήθηκα με το απίστευτο, όσο και ανησυχητικό, για τους ελέγχους που γίνονται πριν τις πτήσεις συμβάν που σημειώθηκε πριν μερικές μέρες στη διάρκεια πτήσης της Ethiopian Airlines, η οποία κατευθυνόταν από το Χαρτούμ προς την Αντίς Αμπέμπα. Σύμφωνα με την The Aviation Herald, οι πιλότοι του αεροσκάφους… αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου, το Boeing 737-800 της Ethiopian Airlines βρισκόταν στα 37.000 πόδια, όταν έπρεπε να ξεκινήσει την κάθοδο προς το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα. Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να επικοινωνήσει αρκετές φορές με το πλήρωμα, χωρίς επιτυχία. Όταν ο αυτόματος πιλότος αποσυνδέθηκε, ο συναγερμός χτύπησε και ξύπνησε – ευτυχώς – τους πιλότους οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και τελικά προσγείωσαν το αεροπλάνο περίπου 25 λεπτά αργότερα.

Και να έρθει η ώρα του πιλότου;
Σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται ότι το σύστημα διαχείρισης πτήσης είχε ρυθμιστεί για προσέγγιση στο αεροδρόμιο χωρίς κάθοδο.

Το αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος για περίπου 2,5 ώρες πριν αναχωρήσει για την επόμενη πτήση του.