Το Ράλι Ντακάρ του 2027 για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση στην Πορτογαλία και στο Μαρόκο τον προσεχή Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (30/10) οι διοργανωτές, αφού αναγκάσθηκαν την περασμένη εβδομάδα να εγκαταλείψουν την περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, λόγω της τεταμένης γεωπολιτικής κατάστασης στην Μέση Ανατολή.
«Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας», και συγκεκριμένα της εντατικοποίησης των επιθέσεων των μαχητών Χούθι στην Υεμένη, με την υποστήριξη του Ιράν, εναντίον του Ριάντ, «ο αγώνας θα μεταφερθεί κατ’ εξαίρεση στην Ευρώπη και στην Αφρική το 2027, πριν επιστρέψει σε σαουδαραβικό έδαφος το 2028 για να γιορτάσει την 50ή διοργάνωση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση με την ακόλουθη προσθήκη:
«Η 49η διοργάνωση θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι-Ράιντ της FIA και της FIM του 2027. Αυτός ο πρώτος γύρος θα αποτελείται από έναν πρόλογο ακολουθούμενο από 12 στάδια, από τις 9 έως τις 23 Ιανουαρίου, μεταξύ Λουλέ Φάρο στην Πορτογαλία και Μαρακές στο Μαρόκο».
