Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά τη δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera το οποίο εμπλέκει έναν βουλευτή και τον πρόεδρο της Βουλής σε κύκλωμα που συνδέεται με την παροχή διαβατηρίου σε ξένους επενδυτές με εγκληματικό παρελθόν.

Τους έκαναν τσακωτούς!

Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά τη δημοσιοποίηση ντοκιμαντέρ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera το οποίο εμπλέκει έναν βουλευτή και τον πρόεδρο της Βουλής σε κύκλωμα που συνδέεται με την παροχή διαβατηρίου σε ξένους επενδυτές με εγκληματικό παρελθόν.

Στο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera φαίνεται ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, να δηλώνει έτοιμος να παρέχει «πλήρη στήριξη σε όλα τα επίπεδα» σε Κινέζο με εγκληματικό παρελθόν ο οποίος θέλει να επενδύσει στην Κύπρο προκειμένου να εκμεταλλευτεί το κρατικό πρόγραμμα και να αποκτήσει διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Συλλούρης, μάλιστα, λέει στον φερόμενο μεσολαβητή (ο οποίος είναι δημοσιογράφος του πρακτορείου) ότι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην Κύπρο, μπορεί μέσω των διασυνδέσεών του σε Μάλτα, Λετονία και Σλοβενία να του παρέχει ευρωπαϊκό διαβατήριο, με την προϋπόθεση ότι «τα χρήματα θα έρθουν στην Κύπρο».

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα πλήρως οργανωμένο κύκλωμα, στο οποίο βασικό ρόλο διαδραματίζει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και επιχειρηματίας, Χριστάκης Τζιοβάννης, ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης και υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο Χριστάκης Τζιοβάννη αρνούνται τις κατηγορίες ο μεν πρώτος ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες ενώ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ παραιτήθηκε από όλα τα πολιτικά του αξιώματα.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο βουλευτής κάνουν λόγο για αβάσιμες κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι μόλις είχαν καταλάβει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ύποπτη, προέβησαν σε καταγγελία στις αρμόδιες Αρχές.

Εντούτοις, ούτε ο κ. Συλλούρης ούτε ο κ. Τζιοβάννης παρέχουν πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που προχώρησαν στις συναντήσεις με τους συγκεκριμένους μεσολαβητές του «επενδυτή». Παράλληλα, το περιεχόμενο των συνομιλιών που δημοσιοποιήθηκαν τους εκθέτει καθώς φαίνεται να υπόσχονται ότι «θα βρεθούν τρόποι» να ξεπεραστούν τα όποια νομικά προβλήματα προκύψουν.

 

 

Τελικά τον αναβάθμισε!

Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθήκοντα Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019.

Άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Θυμίζω ότι ο Ντόκος είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από τη θέση αυτή όταν τον Φεβρουάριο είχε μιλήσει για…συνεκμετάλλευση και τώρα… αναβαθμίζεται. Σημαίνει ότι τον εκτιμά ο Μητσοτάκης πολύ.


Η πρόταση για την Άννα

Κι άλλη κίνηση- έκπληξη από τον πρωθυπουργό που  συναντήθηκε χθες με την πρώην επίτροπο και υπουργό και Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία η Ελλάδα θα προτείνει ως υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στη θέση του Άνχελ Γκουρία!

Αν πάει θα είναι μια σημαντική θέση, με κύρος και θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αναλαμβάνει μια τέτοια θέση. Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει την Αννα Διαμαντοπούλου για τη θέση του γγ του ΟΟΣΑ, την ηγεσία του Οργανισμού -στη θέση του Ανχελ Γκουρία- και όχι για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ όπου παραμένει ο καθηγητής Γιώργος Πρεβελάκης.

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα 37 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, τα 22 είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ακόμη τέσσερα είναι Ευρωπαϊκά (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία). Σημειώνεται ότι ο νυν Γενικός   προέρχεται από το Μεξικό ενώ ο προκάτοχός του, ο Καναδός Donald J. Johnston, προερχόταν επίσης από την αμερικανική ήπειρο, γεγονότα που ενισχύουν μία υποψηφιότητα από την Ευρώπη.

 

Από την εποχή του Ζολώτα

«Σε συνθήκες πανδημίας, παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, θεμάτων ασφαλείας και νέων προκλήσεων όπως το Μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών αποκτά κρίσιμη διάσταση. Πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, τον κατεξοχήν φορέα για τη συνεργασία των κρατών με στόχο την ειρήνη και την κοινή ανάπτυξη.

Η χώρα μας υπήρξε ιδρυτικό μέλος αυτού του σημαντικού οργανισμού. Και μάλιστα ένας Έλληνας, ο Ξενοφών Ζολώτας, ήταν ο εισηγητής της σημερινής μορφής του. Είναι χαρά μου, λοιπόν, που, 60 χρόνια μετά, η πατρίδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του.

Και εισηγείται για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ μία άξια Ελληνίδα: Την Άννα Διαμαντοπούλου. Η κυρία Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή.

Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ  για τον 21ο αιώνα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Μεγάλη τιμή για μένα»

…Η αλήθεια είναι ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι κεφάλαιο για τη χώρα και όλοι πρέπει να την στηρίξουν. Ήδη το ΠΑΣΟΚ έκανε δήλωση ξεκάθαρη υπέρ της.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να με προτείνει για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), είναι για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη. Η Ελλάδα διεκδικεί την ηγεσία του ΟΟΣΑ.

Η διαδικασία εκλογής του νέου γενικού γραμματέα είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε κράτη και σημαντικές προσωπικότητες, για ευγενείς και υψηλούς στόχους. Η ίδια η διαδρομή προς το στόχο, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια.» τόνισε η ίδια.

 

Το “καρφί” του Λοβέρδου

…Υπήρξε όμως και μια παραφωνία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε να σχολιάσει δηκτικά στο Twitter.

«Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Αντιθέτως ο Καμίνης… έδειξε χαρακτήρα: Η ανάδειξη της Άννας Διαμαντοπούλου ως υποψηφίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ από τον πρωθυπουργό, πέραν από ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο, αποτελεί τη φυσική συνέπεια της πολύχρονης και ιδιαίτερα δραστήριας διεθνούς της παρουσίας, της επιδραστικής δημόσιας παρέμβασής της, της προσωπικής πολιτικής της αξίας.

Της εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην προσπάθειά της.» έγραψε.

 

@patris
Πήρε και την Άννα ο Κυριάκος.
Να δω τι θα κάνει οταν τελειώσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Giorgos

 

Έχουν ήδη ψηφίσει!

Πάνω από δέκα εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, είτε επιστολικά ή πρόωρα στις πολιτείες όπου επιτρέπεται αυτό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου της Φλόριντας που δημοσιοποιήθηκε χθες.

“Οι εκλογείς έχουν καταθέσει 10.296.180 ψηφοδέλτια” αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ανέφερε μέσω του ιστοτόπου του το US Elections Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντας.

 

Θέλει να μας φιλήσει!

Έπειτα από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων αναγκάστηκε να στερηθεί τις μετακινήσεις, αφού νοσούσε από την COVID-19, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξανανέβηκε χθες στο βήμα στη Φλόριντα, όπου ξεκίνησε σειρά αλλεπάλληλων προεκλογικών εμφανίσεων, διαβεβαιώνοντας πως είναι «σε πλήρη φόρμα», 22 ημέρες πριν από τις εκλογές στις οποίες θα αναμετρηθεί με τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.

«Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός!», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι στέκονταν ώμο με ώμο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες. «Θα φιλήσω όλο τον κόσμο, τα παλικάρια, τις υπέροχες γυναίκες!», συνέχισε ο 74χρονος αρχηγός του κράτους, προκαλώντας γέλια.

Ο ανθυποψήφιός του πάντως,  Μπάιντεν — σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, διευρύνει στις 7 εκατοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του σε Ουισκόνσιν και Πενσιλβάνια, πολιτείες κλειδιά, ωστόσο στη Φλόριντα το αποτέλεσμα αναγγέλλεται αμφίρροπο — ο Τραμπ ρίχτηκε και πάλι στην κούρσα, μία εβδομάδα αφότου βγήκε από το νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διάρκειας μιας ώρας και κάτι, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επανήλθε σε όλα τα «κλασικά» του θέματα.

Στην πυρά: η «ακόλαστη» Χίλαρι (Κλίντον), ο «διεφθαρμένος» Τύπος, η «ριζοσπαστική αριστερά» (τη βλέπει στο Δημοκρατικό Κόμμα), ο «σοσιαλιστικός εφιάλτης». Χαιρετώντας το πλήθος, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον αντίπαλό του, τον «κοιμήση Τζο» όπως τον αποκαλεί, σχολιάζοντας πως δεν προσελκύει «σχεδόν κανέναν» στις δικές του προεκλογικές εμφανίσεις.

 

Τσακώθηκαν δημοσίως

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε, είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, η Λίντε έθεσε το ζήτημα της τουρκικής στάσης σε Συρία και κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας από τον Τσαβούσογλου να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Συρία και η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Οι αναφορές της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών εξόργισαν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, της είπε: «Ποια είστε εσείς που τα λέτε αυτά;

Ποιος σας έδωσε εντολή να τα πείτε αυτά; Τα κάνετε για να υποστηρίξετε το PKK. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους υδρογονάνθρακες;».

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την ΕΕ για μεροληψία, λέγοντας «αφού είστε τόσο ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που βουλιάζει τις βάρκες των προσφύγων στο Αιγαίο;».

Τον ενόχλησε η λέξη

…Σύμφωνα με την τουρκική «Haberler», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενοχλήθηκε από τη λέξη που χρησιμοποίησε η Σουηδή ομόλογός του. Όπως είπε, η λέξη «urge» (παροτρύνω) στη διπλωματία μεταφράζεται σαν να κοιτάζω αφ’ υψηλού.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως θα μπορούσε να πει «καλώ» την Τουρκία να αποσυρθεί από τη Συρία και διερωτήθηκε γιατί η Σουηδία υποστηρίζει το PKK και τους Κούρδους στη Συρία. Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να δήλωσε στην τουρκική «Haberler» πως αφού η Σουηδή υπουργός αναφέρθηκε στα δικαιώματα των Κυπρίων, γιατί δεν μιλά και για εκείνα των Τουρκοκυπρίων.

Ο Τούρκος διερωτήθηκε αν οι Τουρκοκύπριοι δεν δικαιούνται μερίδιο στον φυσικό πλούτο και διαπίστωσε πως η Σουηδία θέλει να δείξει αλληλεγγύη μόνο εντός της ΕΕ. Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου αναρωτήθηκε γιατί δεν ασκεί η Σουηδή ομόλογός του κριτική και στην Ελλάδα, που, όπως ισχυρίστηκε, «βυθίζει τα πλοία τόσων προσφύγων στο Αιγαίο Πέλαγος».

 

Τον χτύπησαν στην Αθήνα

Επίθεση δέχτηκε την περασμένη Κυριακή ο Μιχαήλ Σαακασβίλι, πρώην πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Γεωργιανών στην Αθήνα. Η προεκλογική συγκέντρωση έλαβε χώρα στον κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτώνος,  εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 31ης Οκτωβρίου στη Γεωργία.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας ήταν ομιλητής. Φαίνεται, ωστόσο, ότι κάποιοι πήγαν στην εκδήλωση αποφασισμένοι να δημιουργήσουν επεισόδια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας άντρας με κουκούλα χτύπησε τον Σαακασβίλι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης τον χτύπησε αρκετές φορές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πάντως, ότι ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά και άλλοι Γεωργιανοί.

 

Τον έσερναν με σκοινί!

Στις 3 Αυγούστου του 2019, μήνες πριν δολοφονηθεί ο Τζορτζ Φλόιντ, υπήρξε ένα ειδεχθές περιστατικό που θα μπορούσε να καταλήξει και θανατηφόρο.

Σε βίντεο που είχε κυκλοφορήσει φαινόταν δεμένος ένας Αφροαμερικανός άντρας να περιφέρεται στους δρόμους του Γκάλβεστον του Τέξας από δύο έφιππους αστυνομικούς, ανακαλώντας εικόνες από την εποχή της μαύρης δουλείας.

Πλέον, ο 44χρονος Ντόναλντ Νίλι, μετά την ταπείνωση που βίωσε από τις τοπικές Αρχές έχει τη δύναμη να τους «σύρει» στα δικαστήρια, διεκδικώντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι εικόνες είχαν κάνει πέρυσι τον γύρο του κόσμου, πυροδοτώντας οργή από πολλές κατευθύνσεις.

Η έρευνα των Texas Rangers κατέληξε μάλιστα πως οι δύο αστυνομικοί δεν είχαν κάνει κάτι το μεμπτό, κάτι που να δικαιολογεί ποινική δίωξη. Ούτε καν πειθαρχικό παράπτωμα δεν το χαρακτήρισαν.

Όλα πλέον θα κριθούν στις 7 Ιανουαρίου του 2021.

 

Οι μισθοί

Σε μια αποκάλυψη σοκ προχώρησε το ΜέΡΑ25 καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως με το πρόγραμμα των 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, θεσμοθετείται ταυτόχρονα παράθυρο για να πέσουν οι μισθοί στα 200 ευρώ!

Είναι δυνατόν;

 

Καραντίνα

Μηδέν κρούσματα χθες το Ηράκλειο. Χθες ένα το Ηράκλειο και 3 στα Χανιά. Νομίζω ότι εάν συνεχίσουμε με μηδενικά ή λίγα κρούσματα πάει για καραντίνα το… Ηράκλειο! Τι να πεις πια… αλλά δεν έχουμε πολιτικούς να αντιδράσουν όπως πρέπει, ενώ στα Χανιά έχουν κόσμο και κοσμάκη στην Κορώνη.

 

Η θέση

Μεγάλη θέση, υψηλό κύρος και διάκριση για την Ελλάδα εάν καταφέρει η Άννα Διαμαντοπούλου να πάρει τη θέση της γενικής γραμματέως του ΟΟΣΑ. Και φυσικά αυτό συνοδεύεται από μισθό μεγάλο. Ο γενικός γραμματέας αμοίβεται σήμερα με 232,600 ευρώ  τον χρόνο.

 

Η κριτική

Πώς το είπε ο Μαργαρίτης; «Σωστά άσκησε κριτική ο Α. Ρουπακιώτης στις καθυστερήσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο στην κυβέρνηση Σαμαρά το 2013. Να θυμίσουμε όμως ότι όταν ήρθε τελικά ο νόμος αυτός στην Βουλή το 2014 τον ψήφισαν η ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισε».

 

Το καζίνο

Επισήμως προσωρινός ανάδοχος της άδειας για το Καζίνο στο Ελληνικό ανακηρύχθηκε χθες η Κοινοπραξία Mohegan/ΓΕΚ-Τέρνα! Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικό το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο, 5 φορές μεγαλύτερο από το ελάχιστο τίμημα.

 

Η ήττα

Βαριά ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη αναμέτρηση του Νοεμβρίου προβλέπουν δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, που είχαν διαβλέψει την επικράτησή του επί τις Χίλαρι Κλίντον προ τετραετίας. Το 2016, δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια Dornslife για λογαριασμό των Los Angeles Times (USC/LA Times), αλλά και εκείνη του Investor’s Business Daily/TechnoMetrica (IBD/TIPP), παραμονή της ψηφοφορίας, είχαν προβλέψει τη νίκη με 3,2% και 2% αντίστοιχα του Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον, αν και η τελευταία κέρδισε τελικά τη λαϊκή ψήφο  με 2,1% αλλά έχασε τη μάχη χάρη στις ψήφους του εκλεκτορικού κολλεγίου, επειδή ο αντίπαλός της είχε επικρατήσει σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά. Και τώρα, επιβεβαιώνοντας όσα αποτυπώνονται και στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, οι προχθεσινές (12 Οκτωβρίου) σφυγμομετρήσεις των USC και IBD/TIPP βλέπουν ήττα του Τραμπ με 13% και 8,5% αντίστοιχα έναντι του Μπάιντεν.

 

Ακήδευτη

Μια θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.

Ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ έκανε γνωστό πως η θετή κόρη της Σοφίας Βέμπο και του Μίμη Τραϊφόρου έφυγε από τη ζωή όμως ακόμα δεν έχει κηδευτεί καθώς δεν έχει αναλάβει κάποιος να κινήσει τις διαδικασίες.

Η εμβληματική τραγουδίστρια και ο θρυλικός ποιητής, στιχουργός και συγγραφέας είχαν υιοθετήσει τη Χάιδω όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών.

Μαζί με την είδηση του θανάτου της Χάιδως Τραϊφόρου, ο Σπύρος Μπιμπίλας γνωστοποίησε και μια ακόμα απώλεια, αυτή της ηθοποιού Γοργούς Χρέλια.