Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

Το ημερολόγιο της «Π» με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρήτη – Από Σάββατο 25 Ιουλίου έως και Παρασκευή 31 Ιουλίου
Σάββατο 25 Ιουλίου

-Παιδική μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πλουμιστά Παραμύθια»-«Ιστορίες για νεράιδες και παλικάρια» θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους στον αύλειο χώρο του πρ. Δημοτικού Σχολείου Κάτω Βάθειας. Ώρα έναρξης: 19:30

-Η θεατρική παράσταση «Το Ασπαράχιª από το Θέατρο Κρήτης του Β. Μαστορογιαννάκη θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Κοινότητας Άνωπολης. Ώρα έναρξης: 21:00

-Στο Δεμάτι, το συγκρότημα του Κώστα Σαριδάκη θα σας διασκεδάσει σε ένα κρητικό γλέντι, υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεματίου «Η Αγία Παρασκευή».

-Στο Μοναστηράκι, στις 21:00, θα λάβει χώρα η προβολή ταινίας για το Αλτσχάιμερ «Για θύμισέ μου».

Από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών «Μοναστηράκι».

Κυριακή 26 Ιουλίου

-Η θεατρική παράσταση «Χτίζουμε Γέφυρες-Σπάμε Σιωπέςª από το Σχήμα 7 του Κ. Μεταξάκη θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου, στο Κουτουλουφάρι. Ώρα έναρξης: 20:30

-Την ίδια ημέρα, πρόκειται να αναβιωθεί η παραδοσιακή πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής, στο Σπήλαιο Σκοτεινού. Ώρα έναρξης: 07:00 (Θ. Λειτουργία)-10:00 (γλέντι), ενώ

-στο Καστέλλι, θα πραγματοποιηθεί γιορτή παραδοσιακών φαγητών, που θα ακολουθήσει κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Χρύσανθου Μακράκη.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου

-Στα Πάρτιρα, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρτίρων κρητικό γλέντι με το συγκρότημα των Μιχάλη Ι. Κουνάλη και Λευτέρη Γεωργιλαδάκη.

Δευτέρα 27 Ιουλίου

-Η θεατρική παράσταση «Το Ασπαράχιª από το Θέατρο Κρήτης του Β. Μαστορογιαννάκη θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπελά, με ώρα έναρξης τις 21:00.

-Στην Πλατεία Δημαρχείου Αρκαλοχωρίου, θα παρουσιαστεί -με ώρα έναρξης τις 21:00- η θεατρική παράσταση «Ελεύθεροι πολιορκημένοι»: Σπουδή πάνω στο έργο του Διονύσιου Σολωμού. Διακόσια χρόνια μετά την έξοδο του Μεσολογγίου, η φωνή του Σολωμού παραμένει ζωντανή. Μέσα από τη μουσική και τον ποιητικό λόγο των ελεύθερων πολιορκημένων του Διονυσίου Σολωμού, η παράσταση ανακαλεί τη μνήμη, την πίστη και το διαρκές αίτημα της ελευθερίας.

Από τις Μικτές Χορωδίες των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών-Αστερουσίων υπό τη διεύθυνση της Αργυρώς Ρέππα, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Πέτρου Μαυροματίδη.

Είσοδος ελεύθερη.

Οργάνωση: Δήμος Μινώα Πεδιάδας

-Στο Γεράκι, θα πραγματοποιηθεί η γιορτή τυριού, η οποία θα ακολουθηθεί από κρητικό γλέντι με τους Λευτέρη και Μανούσο Καλλέργη.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακίου

-Στον Νιπιδιτό, θα πραγματοποιηθεί κρητικό γλέντι με τους Μανώλη Αλεξάκη και Γιώργο Παπαδάκη.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νιπιδιτού

Τρίτη 28 Ιουλίου

-Η θεατρική παράσταση «Το Ασπαράχι» από το Θέατρο Κρήτης του Β. Μαστορογιαννάκη θα παρουσιαστεί στον αύλειο χώρο Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, στη Σταλίδα. Ώρα έναρξης: 21:00.

Πέμπτη 30 Ιουλίου

-Βραδιά γέλιου, ποίησης και προσφοράς με τον Στάθη Μονιάκη θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κοινότητας Μοχού, με ώρα έναρξης τις 20:30.

Παρασκευή 31 Ιουλίου

-Η έκθεση ζωγραφικής «Η Χερσόνησος με τα μάτια του Hans Peter Wyss» θα είναι ανοιχτή στο κοινό στο κτήριο πρώην Ειρηνοδικείου, στον Λιμένα Χερσονήσου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη: 08:00-14:00.

-Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα με τον Βασίλη Ξημέρη θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Άνω Βάθειας. Ώρα έναρξης: 21:00

-Στους Αποστόλους, λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα του Γιάννη Μαλλιωτάκη θα σας διασκεδάσει.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων, Σύλλογος Μικρασιατών και Φίλων Καρδουλιανού

-Στην Τουρλωτή, κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Βασίλη Σταυρακάκη θα πραγματοποιηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τουρλωτής.

-«Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος» από το Θέατρο Σκιών Άθω Δανέλλη θα κάνει θεατρική παρουσίαση στον αύλειο χώρο πρώην Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι. Ώρα έναρξης: 20:00.

-Στην Επισκοπή Ρεθύμνου, στις 21:30, πραγματοποιείται συναυλία με την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.