Στο κιόσκι του Καράβολα η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου

Δημότες και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν κατά τη διάρκεια της συναυλίας που αρχίζει στις 7.45μμ γνωστά τραγούδια και μελωδίες από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα την οποία θα διευθύνει η Αρχιμουσικός Δέσποινα Σκανδαλάκη.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών συναυλιών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Ηρακλείου σε ανοικτούς εξωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται ότι η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου, ορχήστρα πνευστών και κρουστών οργάνων είναι το παλαιότερο μουσικό σύνολο του Δήμου, καθώς η ίδρυσή της τοποθετείται στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘40 η Φιλαρμονική ανασυγκροτείται από το Δήμο Ηρακλείου με αρχιμουσικό και εκπαιδευτή τον Μηνά Τζωρτζάκη προσλαμβάνοντας 28 μουσικούς. Το 1966, παράλληλα με τη λειτουργία της Φιλαρμονικής ως μουσικό σύνολο, δημιουργείται η Σχολή της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου από τον αρχιμουσικό Γιάννη Τζωρτζάκη, συμβάλλοντας καταλυτικά στη μουσική εκπαίδευση των δημοτών αλλά και στη διαμόρφωση των καλλιτεχνικών και μουσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων της πόλης. Η Σχολή Φ.Δ.Η. λειτουργεί έκτοτε παρέχοντας δωρεάν μουσική διδασκαλία στα πνευστά και κρουστά όργανα.
Το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής συμμετέχει σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και σε θρησκευτικές και εθνικές επετείους απαρτιζόμενο από τα μέλη της Φιλαρμονικής και τους σπουδαστές της Σχολής της. Αρχιμουσικοί διατελούν ο Λεωνίδας Τζωρτζάκης και η Δέσποινα Σκανδαλάκη.
Εκτός από το Δήμο Ηρακλείου, η Φιλαρμονική έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Κύπρος, Ρωσία) και έχει συνεργαστεί με επιφανείς καλλιτέχνες όπως η Έλλη Πασπαλά, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γεράσιμος Γ.Ανδρεάτος και πολλοί άλλοι.