Η νέα ποιητική συλλογή του Σήφη Μιχελογιάννη Ανεβαίνοντας το όρος

Η  νέα ποιητική συλλογή του Σήφη Μιχελογιάννη με τίτλο «Ανεβαίνοντας το όρος» που κυκλοφορεί από τις  Εκδόσεις Ραδάμανθυς, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει   στον κήπο του Porto Veneziano Hotel, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, σήμερα  Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις 7.30 το απόγευμα.

Μιλάνε για το βιβλίο: Μαρία Μαράκη, φιλόλογος, Ανδρομάχη Χουρδάκη, φιλόλογος, συγγραφέας και ο Σήφης Μιχελογιάννης.

Χαιρετισμός: Χρήστος Τσαντής.

Μουσική: Χρήστος Κοτσαύτης.

«Οι ποιητές προσπαθούν με άλματα, μακριά από την επαγωγική σκέψη, με την καρδιά και την ψυχή τους, να βρουν, να μας αποκαλύψουν και να προσδιορίσουν τις στιγμές της οδύνης του ανθρώπου αλλά και τις στιγμές της προσδοκίας της ανθρώπινης ευτυχίας… Κατά τη γνώμη μου, όλη αυτή η δημιουργική αναζήτηση εκφράζεται με έναν περιεκτικό, σύντομο τρόπο.

Έτσι μπορούμε, με την ποίηση, να πλησιάσουμε, να καταλάβουμε τι μπορεί να κρύβεται στο βάθος της λίμνης, στη ροή του ποταμού και στη λάμψη της θάλασσας, στην καρδιά και στην ψυχή του ανθρώπου. Οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια, τη λύτρωσή τους…», Σήφης Μιχελογιάννης.

Ο Σήφης Μιχελογιάννης παρακολούθησε τις σπουδές του στην Ιατρική Αθηνών μέχρι το 3ο έτος. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών Αθήνας, της Νομικής Θεσσαλονίκης, της Ελληνογαλλικής σχολής των Χανίων, και του Φιλολογικού Τμήματος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Δικηγόρος Αθηνών, διετέλεσε Βουλευτής Χανίων επί σειρά ετών. Διετέλεσε επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ελληνικού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει τον τίτλο του επίτιμου μέλους της Κοινοβουλευτικής του Συνέλευσης.

Υπήρξε υπεύθυνος Τομέα Κρήτης, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. Είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος. Αρθρογραφεί συστηματικά στα «Χανιώτικα Νέα» για τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την κοινωνία.