Εντυπωσιακό το 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Ηρακλείου

Την παράσταση «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλι από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου  παρακολούθησε στα πλαίσια του 5ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άση Λυγερού, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη και της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού Φιλαρέτης Δαφέρμου-Χρονάκη το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

«Στο Ηράκλειο έχουμε ένα καταπληκτικό νεανικό δυναμικό, φοβερό νεανικό δυναμικό και αυτό πρέπει να βρει διεξόδους, πρέπει να βρει δρόμους για να εκφραστεί και εσείς θα πρέπει θα πρέπει να εκφράζεστε όπως νιώθετε» ανέφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός απευθυνόμενος στους μαθητές και συνέχισε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο του Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ: «Η δημιουργία πρέπει να είναι δική σας, εμείς θα πρέπει να δίνουμε το έδαφος, θα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα για να εκφράζεστε και αύριο να πάρετε και την πόλη στα χέρια σας και τα πράγματα στα χέρια σας και όλη τη ζωή στα χέρια σας και να γίνει η ζωή καλύτερη. Μόνο μέσα από εσάς, από τους νέους ανθρώπους θα γίνει αυτό, σε εσάς πιστεύουμε. Έχουμε εδώ αυτό το θεατρικό φεστιβάλ το οποίο νομίζω έχει ένα καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματικά υψηλό. Αυτά τα οποία βλέπουμε εδώ θα μπορούσαμε να τα δείχνουμε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και έξω αλλά και σε ανθρώπους που θα έρχονται εδώ. Ένας από τους λόγους για τους οποίους κάνουμε τώρα μια μεγάλη προσπάθεια να πάρουμε όλα τα τείχη για την πόλη και να έχουμε χώρους απίθανους και πολλαπλάσιους και να κάνουμε ακόμα και ταυτόχρονα πολλές εκδηλώσεις και να έχουμε όλη αυτή την καταπληκτική υποδομή είναι και αυτός: Είναι ότι έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τα νέα παιδιά, εσείς αξίζετε και εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε, ακόμα και ότι δεν μπορούμε, πρέπει να το κάνουμε».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη, την υπεύθυνη διοργάνωσης του Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Αγγελική Ζαχαράτου, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και διατύπωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής το Φεστιβάλ να μεγαλώσει συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα σχολεία από περισσότερες σχολικές βαθμίδες για περισσότερες ημέρες.

Το 5ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ συνεχίζεται την Παρασκευή 28 Ιουνίου με την παράσταση «ΚωμΟΔΥΣΣΕΙΑ» της Μαρίας Κίτρα από το 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, και ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Ιουνίου με την βραδιά παράδοσης με υφαντική τέχνη και χορούς από τη Μικρά Ασία, νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη «Υφαίνω και χορεύω», από το Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού και το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» και ξεκινούν στις 8.30μμ.