Αυγενάκης για διάνοιξη του παραλιακού δρόμου στο Τυμπάκι

Οριστικό τέλος στη διχοτόμηση του παραλιακού μετώπου του Τυμπακίου που ανακόπτεται από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου, βάζει η διάνοιξη του παραλιακού δρόμου που αποτελεί πάνδημο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Μεσσαράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κ. Λ. Αυγενάκη, “ένα μακροχρόνιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Μεσσαράς και ιδιαίτερα της περιοχής του Τυμπακίου γίνεται πράξη.

Κατόπιν της δέσμευσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επήλθε συμφωνία ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του αποκλεισμού του παραλιακού μετώπου του Τυμπακίου, το οποίο λόγω της παρουσίας του αεροδρομίου, επί της ουσίας χώριζε την περιοχή στα δύο, δημιουργώντας κυκλοφοριακά, αλλά και αναπτυξιακά προβλήματα στην περιοχή.

Χάρη στις αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης, δρομολογείται πολύ άμεσα η διάνοιξη της παραλιακής οδού, η οποία πρόκειται να αξιοποιηθεί ως πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος μπροστά στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τυμπακίου, με πολλαπλά οφέλη για την τουριστική ανάπτυξη και τη γενικότερη ανάπτυξη όλης της περιοχής και όλη την τοπική κοινωνία.

Στη χθεσινή καθοριστική συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Ιωάννης Φασωμυτάκης, οι κύριοι Μανόλης Μαλεφιτσάκης και Νίκος Μαρκάκης και ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Γκαμπριανίδης”.

Με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «μπαίνει, επιτέλους, ένα τέλος σε ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής μας πάρα πολλών ετών.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλήφθηκε την ανάγκη αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής και έδρασε άμεσα. Τον ευχαριστούμε. Ευχαριστώ θερμά και τον καλό μου φίλο και συνάδελφο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τη δημοτική αρχή, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του Τυμπακίου, καθώς μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία, μια εξέλιξη-ορόσημο παίρνει σάρκα και οστά. Μια εξέλιξη, που πρόκειται να φέρει νέα ανάπτυξη στην περιοχή».