Το μήνυμα της Ελένη Βατσινά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

“Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δεσμευτεί η Πολιτεία ότι η ενίσχυση των δημόσιων δομών πρόληψης και θεραπείας ναρκωτικών είναι η μόνη λύση”

Η δήλωση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένης Βατσινά:

Πριν μερικά χρόνια, τα «γνωστά» ναρκωτικά ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σήμερα, δεκάδες νέες μορφές ουσιών μπαίνουν στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη διασκέδαση, στον εργασιακό χώρο, φαντάζοντας ως «λύση» στα προβλήματα των νέων.

Έχουν οι νέοι σήμερα τη γνώση του πού οδηγεί ο δρόμος των ναρκωτικών; Ή απλά τα σύγχρονα προβλήματα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας δίνουν το χώρο για να ακολουθήσουν μονοπάτια χωρίς γυρισμό;

Η γνώση, η πρόληψη και η θεραπεία είναι οι ηχηρότερες απαντήσεις στην έξη των ναρκωτικών. Και τις απαντήσεις αυτές πρέπει να τις δώσουμε συλλογικά και όχι ατομικά, όπως κοινωνικό και όχι προσωπικό είναι το ζήτημα των ναρκωτικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δεσμευτεί η Πολιτεία ότι η ενίσχυση των δημόσιων δομών πρόληψης και θεραπείας ναρκωτικών είναι η μόνη λύση.

Το σίγουρο είναι ότι η ενίσχυση αυτή δε θα έρθει μέσα από την οποιαδήποτε συγχώνευση των υπαρχόντων φορέων, αλλά με την ενδυνάμωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα και των ξεχωριστών ρόλων τους.

Η ζωή μας είναι χάρισμα. Κάθε βήμα της, δύσκολο ή εύκολο, μπορούμε μαζί να το κάνουμε ομορφότερο, χωρίς αποκλεισμούς.