Τίμησαν την Κρητικιά αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

Την  Κρητικιά αντιπρόεδρο του Αρείου Παγου Ειρήνη Κιουρτσόγλου- Πετρουλάκη βράβευσε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου στο πλαίσιο εσπερίδας  με θέμα το «Φορολογικό Ποινικό Δίκαιο: Επίκαιρα ζητήματα και προβληματισμοί» που διοργάνωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου και ο ΔΣΗ.

Για την κα  Κιουρτσόγλου – Πετρουλάκη η οποία είχε υπηρετήσει  στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου για αρκετά χρόνια ως πρωτόδικης και ως πρόεδρος πρωτοδικών, ο πρόεδρος του ΔΣΗ Άρης Ροζάκης ανέφερε πως «η ίδια απέδειξε ότι ο Έλληνας δικαστής παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στους νόμους και στο Σύνταγμα. Στο πρόσωπό της τιμούμε τον Έλληνα δικαστή, που μένει ανεπηρέαστος από πολιτικές κι άλλου είδους ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις”.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου απευθυνόμενη στους νέους νομικούς, τους συμβούλευσε “να κρατήσουν ψηλά τη δάδα της δικαιοσύνης και να ασκούν το λειτούργημά τους με θάρρος και τόλμη”.

Την  Κρητικιά αντιπρόεδρο του Αρείου Παγου Ειρήνη Κιουρτσόγλου- Πετρουλάκη βράβευσε  ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου

Αναφορικά με το θέμα της εκδήλωσης ο κ. Ροζάκης τόνισε στο χαιρετισμό του: “Το φορολογικό έγκλημα στην Ελλάδα είναι ένας τομέας ο οποίος τα τελευταία χρόνια της κρίσης γνωρίζει μια άνθιση. Υπάρχει μία πανσπερμία νομοθετημάτων που δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που ανακύπτουν, κυρίως από τους συναδέλφους μου, αλλά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΔΟΥ κλπ)”.