Λιμεναρχείο - Λιμάνι Ηρακλείου

Σε κινέζικο εστιατόριο του Ηρακλείου θα κατέληγαν αλλοιωμένα τρόφιμα, αλλά και ζωντανά καβούρια τα οποία μετέφερε από τον Πειραιά με το αυτοκίνητό του, χωρίς να υπάρχει ψυκτικός θάλαμος, ένας Κινέζος ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί μετά από έλεγχο των λιμενικών.

Τα ζωικά προϊόντας και τα αλιεύματα ήταν και νωπά και κατεψυγμένα, στα τελευταία όμως οι αλλοιώσεις ήταν εμφανείς και δεσμεύτηκαν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, την οποία ενημέρωσαν οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα ζωντανά καβούρια, υπήρχαν κατεψυγμένες γαρίδες, φιλέτα σολομού, θράψαλα και σουπιές που δεν είχαν διατηρηθεί καλά.

Επίσης βρέθηκαν κάποια κινέζικα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κινέζικη κουζίνα. Ο Κινέζος που ελέγχθηκε δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί και η ΔΟΥ προκειμένου να κάνει με τη σειρά της έλεγχο στο κινέζικο εστιατόριο.

“Μαϊμού” προϊόντα

Ένα φορτηγό όχημα που ήταν γεμάτο με απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων (ρούχα και παπούτσια) εντόπισαν χθες το πρωί οι λιμενικοί μετά από έλεγχο που έκαναν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ο οδηγός του οχήματος, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, δεν είχε τα απαραίτητα παραστατικά, ενώ διέθετε άδεια υπαίθριου εμπορίου. Το όχημα και το εμπόρευμα κατασχέθηκε από το Τελωνείο, ενώ στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο νομοθεσίας για φορτηγά.