Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Γκουβερνιώτισσα
σήμερα οι Πυξ Λαξ

Με τη συναυλία από το  φωνητικό σύνολο «ΘΥΡΑΘΕΝ» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις την Παρασκευή 21 Ιουλίου στον αύλειο χώρο της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του δήμου Χερσονήσου. Ο Τίτλος του  έργου είναι :«Μήδε τα μα μήδε τα ξα μήδε τα βελουδένια»

Το  Σάββατο 22 Ιουλίου  ο  Νίκος Γιγουρτάκης, αρχαιολόγος φιλόλογος, θα μιλήσει με θέμα:  «Εκεί που η Βυζαντινή αγιογραφία συναντά την επίγεια ζωή» και ο Γιώργος Χειρακάκης, αγιογράφος,  με θέμα: «Η παράδοση είναι εμπόδιο στην εξέλιξη της εικονογραφίας;»

Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία με τη Λένα Χατζηγεωργίου και τον Μανώλη Κανακάκη.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην Γκουβερνιώτισσα
Στο Ηράκλειο
Την Κυριακή  23 Ιουλίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με έντεχνη ελληνική μουσική και τραγούδια. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί συναυλία με μουσική και τραγούδια του Γιάννη Καλομοίρη με τίτλο:

‘’Ό,τι ΄ναι εκείνο που θα μείνει

είν΄η καρδιά που θα το κρίνει’’.

Τραγουδούν: Γιάννης Κασσωτάκης – Ιωάννα Καλογεράκη

Ενορχήστρωση: Γιάννης Κιαγιαδάκης

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιάννης Κιαγιαδάκης: Πιάνο,

Εύη Καλιτσουνάκη: Φλάουτο

Izydor Giatagan: Κλαρινέτο-Τσέλο,

Leonard Sopi: Βιολί,

Δημήτρης Βασμαρής: Μπουζούκι-Μαντολίνο,

Αντώνης Νικολιδάκης: Ακορντεόν,

Γιάννης Καλομοίρης : Μπουζούκι

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών «Η Γκουβερνιώτισσα».

Υπενθυμίζεται πως σε αίθουσα του μοναστηριακού συγκροτήματος φιλοξενείται έκθεση αγιογραφίας στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι αγιογράφοι του νομού Ηρακλείου. Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00 -16:00 εκτός Δευτέρας  και τα βράδια των εκδηλώσεων.