Η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κλείνει 80 χρόνια ενημέρωσης και ιστορίας, 1946-2026

Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος στην Κρήτη

Με υψηλές θερμοκρασίες αλλά χωρίς ακραία φαινόμενα θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση, συνοδευόμενη από ενίσχυση των βορείων ανέμων.

Ο καιρός στην Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη τοπικά 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-07-2026

Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές το βράδυ θα σταματήσουν.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-07-2026

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια και μετά το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Ενίσχυση των βορείων ανέμων, τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στη χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.