βασιλιες
Οι Κώστας Μανετάκης και Τάσος Θεοδοσίου

Φωτιές έχουν ανάψει στην περιοχή των Βασιλειών οι υπέρογκοι λογαριασμοί νερού που φτάνουν σε απερίγραπτα ύψη φέρνοντας στα πρόθυρα εγκεφαλικού δεκάδες καταναλωτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι καλούνται να πληρώσουν ποσά της τάξεως των 1.000 και 1.200 ευρώ, καθώς οι λογαριασμοί εκτοξεύθηκαν στα ύψη προκαλώντας πολιτικό σεισμό στην περιοχή αφού ξαφνικά δεκάδες οικογένειες καλούνται να πληρώσουν το νερό πιο ακριβά και από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει σφοδρή αγανάκτηση και δυσφορία στους κατοίκους της περιοχής που εξετάζουν όλα τα σενάρια αντίδρασης συμπεριλαμβανομένου και αυτού της νομικής προσφυγής. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή,  έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής, που προσανατολίζονται να ενώσουν το βηματισμό τους σε μια κοινή πορεία, με σκοπό να δοθεί λύση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τους υπέρογκους λογαριασμούς τους οποίους αδυνατούν να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Μάλιστα όπως τονίζουν, το πρόβλημα αυτό δεν είναι νέο, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά. Αρχικά όταν για πρώτη φορά έφτασαν στην περιοχή υπέρογκοι λογαριασμοί, αποδόθηκε το πρόβλημα αυτό στα υδρόμετρα τα οποία «έγραφαν» υπέρογκες καταναλώσεις νερού επειδή έπαιρναν αέρα. Όμως τώρα έχουν γίνει εργασίες για την αντικατάσταση των υδρομέτρων με νέα σύγχρονα και δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση που να ερμηνεύει τους λόγους που συνεχίζονται αυτές οι ασύλληπτες οικονομικές χρεώσεις.

Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους που ζητούν δικαίωση από τη ΔΕΥΑΗ προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη και ευθέως προκλητική κατάσταση,,0 που σκορπούν μαζικά εγκεφαλικά.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που έγινε στη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Βασιλειών διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ξαφνικά οι λογαριασμοί του νερού έφθασαν σε δυσθεώρητο ύψος .

Επειδή κάποιοι από εμάς διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσαμε μόνοι μας να διαπραγματευτούμε με τη ΔΕΥΑΗ σκεφτήκαμε ότι αν μαζευτούμε όλοι που έχουμε το πρόβλημα, πιθανόν να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη σε σχέση με το θέμα αυτό. Ζητήσαμε λοιπόν από τον Πολιτιστικό σύλλογο των Βασιλειών να μας διαθέσει την αίθουσα του συλλόγου την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 7.45 μμ για να συναντηθούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να συντονιστούμε και να δούμε πώς θα ενεργήσουμε. Όσο περισσότεροι έρθουμε τόσο μεγαλύτερη διεκδικητική ικανότητα θα έχουμε».