Τα κατασχεθέντα στην κατοχή του 33χρονου
Τα κατασχεθέντα στην κατοχή του 33χρονου

Το δρόμο για τη φυλακή έδειξαν χθες εισαγγελέας και ανακρίτρια Ηρακλείου στον 33χρονο που βρέθηκε να κατέχει από χασίς μέχρι κοκαΐνη και LSD, μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Αστυνομικοί αναφέρουν ότι είχαν πληροφορίες ότι ο 33χρονος διακινεί ναρκωτικά, ωστόσο μέχρι πρότινος οι συλλήψεις του περιορίζονταν σε μικρο-ποσότητες  για προσωπική  χρήση. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στην κατοχή του: 1.329  γραμμάρια κάνναβης, 30,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 7  χιλιοστόλιτρα (ml)  LSD  σε υγρή μορφή, τρεις ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 875 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και, ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο 33χρονος επέμεινε με σθένος ότι είναι συστηματικός χρήστης ναρκωτικών, απόλυτα εξαρτημένος και, μάλιστα η υπεράσπιση προσκόμισε πλήθος εγγράφων από δημόσια νοσοκομεία που φέρονται να πιστοποιούν, όπως αναφέρεται, την τοξικομανία του εδώ και χρόνια.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι ο 33χρονος  είχε πάρει αναβολή από τον στρατό λόγω της χρήσης των ναρκωτικών, ενώ έχει νοσηλευτεί λόγω τοξίκωσης από χρήση κόκας σε συνδυασμό με αλκοόλ και, μάλιστα, έχει υποβληθεί και σε ρινοπλαστική επέμβαση εξαιτίας των προβλημάτων που του έχει προκαλέσει η μακροχρόνια χρήση.

Με την προφυλάκισή του, η υπεράσπιση αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με την τοξικομανία, καθώς και για άλλα θέματα που φέρεται να αντιμετωπίζει ο 33χρονος.