Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Γιάννη Σμπώκου

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Γιάννη Σμπώκου, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Ελληνικού τουρισμού, ένας άνθρωπος διορατικός και πνεύμα ανήσυχο, πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Γιάννη Σμπώκος αφήνει πίσω του ανεξίτηλο αποτύπωμα. Τόσο έχοντας διανύσει μια αξιέπαινη διαδρομή στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στίβο της τουριστικής βιομηχανίας, κρατώντας πάντα ψηλά ως προτεραιότητες τον σεβασμό στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στον άνθρωπο. Όσο και έχοντας υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέροντας στον τόπο μας και τους ανθρώπους του με σταθερά προοδευτικό όραμα και αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές ευαισθησίες.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια.».

Ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του τουριστικού επιχειρηματία Γιάννη Σμπώκου:

Έφυγε σήμερα από την ζωή ένας διακεκριμένος πολίτης, ένας ευπατρίδης της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής, ένας γνήσιος Ανωγειανός , ο Ιωάννης Σμπώκος. Γαλουχήθηκε με τις οικογενειακές και πολιτιστικές παραδόσεις του τόπου του, έναν δραστήριο άνθρωπο που τίμησε την καταγωγή του και ταξίδεψε τη φήμη και τη φιλοξενία της Κρήτης στα πέρατα του κόσμου.

Ένας από τους πλέον σημαντικούς πρωτοπόρους του Ξενοδοχειακού κλάδου, με συνέπεια στις δραστηριότητες του και ήθος στις σχέσεις του με τους ανθρώπους.

Αφοσιωμένος στο στόχο του ώστε να αποδείξει ότι, με πείσμα, εργατικότητα, συνέπεια και εντιμότητα ο κάθε άνθρωπος μπορεί να καταφέρει να περάσει βήματα μπροστά ενισχύοντας ακόμα και την ίδια την κοινωνία.

Τα Ανώγεια αποχαιρετούν τον Γιάννη Σμπώκο ο οποίος δεν ξέχασε την καταγωγή του, άφησε πίσω του, την παρακαταθήκη που αφορά στη στήριξη της παράδοσης και της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, με την βαθιά επιθυμία του ιδίου για την δωρεά, του πατρικού ακινήτου με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο Ανωγείων, ως χώρος εκθέσεως παραδοσιακών προϊόντων υφαντουργίας και χώρος εκμάθησης της τέχνης της υφαντουργίας.

Στην οικογένεια του, τη σύζυγο του Ελένη Καπαρουνάκη, τις αγαπημένες κόρες του Αγάπη και Κωστάντζα εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, με την πεποίθηση πως ο Ψηλορείτης, τα Ανώγεια, οι άνθρωποι του τόπου του, πάντα θα τον κουβεντιάζουν.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του τουριστικού επιχειρηματία Γιάννη Σμπώκου:

«Εκείνος που μας δίδαξε ότι μόνο οι ομαδικές μάχες μπορούν να γεννήσουν θαύματα. Που χάραξε την πορεία του με προσφορά, αποφασιστικότητα, τόλμη και γενναιότητα. Πάντα μπροστά, πνεύμα ανήσυχο, ακούραστο και πρωτοπόρο. Ηγετικός επιχειρηματίας με αποτύπωμα που λίγοι αφήνουν, τόσο στον τουριστικό κλάδο και την ελεύθερη αγορά, όσο και στην κοινωνία, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξαιρετικός οικογενειάρχης, προσέφερε την αγάπη του και τη στήριξη του απλόχερα, με ευαισθησία και σεβασμό. Ο Γιάννης Σμπώκος, άνθρωπος σπουδαίος με σπάνιο ήθος και ευγένεια, δε βρίσκεται πια κοντά μας. Το κενό που αφήνει πίσω του μεγάλο. Τιμή μου η εμπιστοσύνη του στα πρώτα μου βήματα. Κυρία Ελένη, Αγάπη, Κωνστάντζα η σκέψη μου κοντά σας… Καλό του ταξίδι στο φως των ουρανών.»