Τοποθετήσεις στρατιωτικών γεφυρών στις πληγείσες περιοχές των Χανίων με προσωπικό από τα Τάγματα Μηχανικού 747 και 725
Από χθες το πρωί άρχισαν να τοποθετούνται οι γέφυρες

Από νωρίς το πρωί χθες άρχισε η επιχείρηση για την τοποθέτηση των γεφυρών του στρατού τύπου Balley.
Προσωπικό από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας, κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου, ενώ ξεκίνησε η συναρμολόγηση και τοποθέτησή της.

Η πρώτη γέφυρα άρχισε να τοποθετείται πάνω από τον Ιάρδανο ποταμό, ωστόσο υπήρχαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα, καθώς οι συγκεκριμένου τύπου γέφυρες για να τοποθετηθούν πρέπει να έχει προσδιοριστεί επακριβώς το μήκος τους.

Με το να συνεχίζουν ωστόσο οι διαβρώσεις στην περιοχή, είναι αρκετά δύσκολο να υπολογιστεί το ακριβές μήκος της γέφυρας, με τους άνδρες του Μηχανικού να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Συνεργεία «ασφάλισαν» τα δίκτυα υποδομής και παράλληλα εκτέλεσαν εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, εκτιμάται σε λίγες ημέρες, ενώ η συγκεκριμένη γέφυρα θα έχει μήκος 30 μέτρα και πλάτος ικανό, έτσι ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.

Τονίζεται βέβαια πως οι συγκεκριμένες γέφυρες δεν προορίζονται για μόνιμη χρήση και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς μία κανονική γέφυρα, ειδικότερα όταν η χρήση της εξυπηρετεί συνεχείς διελεύσεις σε μια τουριστική περιοχή.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στο να μπορούν οι γέφυρες να εξυπηρετούν διελεύσεις λεωφορείων, με δεδομένο ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να μετακινούνται λεωφορεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η οδική σύνδεση και επικοινωνία της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την τοποθέτηση της γέφυρας η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και εκ περιτροπής.