Ροή ειδήσεων
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026
Γιορτάζουν: Αδαμάντιος, Μαντώ, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Διώνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Ράλλης, Μαργαρίτης, Μαριάνθη, Μελπομένη, Μόσχω, Ουρανία, Πανδώρα, Πηνελόπη, Πολύμνια, Πολυνίκη, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Χαϊδευτός, Χαρίκλεια, Ιησούς, Μελέτιος, Συμεών, Ισμήνη, Πολυτίμη
26°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Παρεμβάσεις από Λαϊκή Συσπείρωση για Χρυσή και Μίλατο
Παρεμβάσεις από Λαϊκή Συσπείρωση για Χρυσή και Μίλατο

Παρεμβάσεις για την προστασία της Χρυσής και για το ξενοδοχείο «MINOS IMPERIAL» πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναφορικά με τη Χρυσή, ο επικεφαλής της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε τις ευθύνες της Περιφέρειας για τη στήριξη της στρατηγικής του κράτους που θέλει την Κρήτη ενεργειακό κόμβο και εντάσσει τη Χρυσή στο περιβόητο ενεργειακό οικόπεδο 15.

Στη συζήτηση σχετικής ερώτησης, η Λαϊκή Συσπείρωση ισχυρίζεται ότι η Περιφέρεια «πρόβαλε για «τα μάτια του κόσμου» κάποιες προφάσεις εν αμαρτίαις πχ για τις αντιρρήσεις της σε σχέση με τις ΒΑΠΕ σε περιοχές Natura, ενώ την ίδια στιγμή αποδέχεται  όλο το θεσμικό πλαίσιο που αποσκοπεί στην παράκαμψη κάθε περιορισμού στην εκμετάλλευση των προστατευόμενων περιοχών και του περιβάλλοντος».

Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έβαλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα των, «καταπατήσεων και της περιβαλλοντικής καταστροφής από μεγάλη τουριστική επιχείρηση στη Μίλατο, με κοινωνικές, οικονομικές κτλ συνέπειες για τον λαό της περιοχής, μαζί με τα άλλα προβλήματα της ζωής της λαϊκής οικογένειας  που συνεχώς εντείνονται».

Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά από τη Λαϊκή Συσπείρωση «οι αυθαιρεσίες του τουριστικού ομίλου στη Μίλατο, που θεριεύουν με την ανοχή από όλα τα επίπεδα κρατικής διοίκησης δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας της «ανάπτυξης» που τα πάντα καθορίζονται με βάση το κέρδος των λίγων, στις πλάτες των πολλών, επεσήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης.

Επιπλέον, ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις για το γεγονός ότι  αποσιωπούνται  οι καταπατήσεις και οι αυθαιρεσίες της τουριστικής επιχείρησης στη Μίλατο και να εφαρμοστεί, με ευθύνη κάθε αρμόδιου κρατικού οργάνου, η απόφαση του Εφετείου για να αποκατασταθεί το τοπίο στην αρχική του κατάσταση, να κατεδαφιστούν όλα τα παράνομα έργα και κατασκευές.

Να υλοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων για άμεση σύνδεση των οικισμών Μιλάτου – Σισίου μέσω παραλιακού δρόμου.