Παράνομο εργαστήριο – σταμπωτήριο ειδών ρουχισμού εντοπίστηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου

Παράνομο εργαστήριο- σταμπωτήριο ειδών ρουχισμών σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου εντόπισαν αστυνομικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ, ενώ προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 52χρονου Έλληνα. Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι γνώριμος των Διωκτικών Αρχών, κατηγορείται για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και Νομοθεσίας περί σημάτων Κατασχέθηκαν, μηχανολογικός εξοπλισμός για την εντύπωση σημάτων, είδη ένδυσης για εντύπωση και εντυπωμένα και πλαστά σήματα επώνυμων εταιριών

  Το ύψος της ζημίας ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.468.000 ευρώ Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε αποθηκευτικό – βοηθητικό χώρο επιχείρησης του 52χρονου όπου εντοπίστηκε πλήρες και σε κανονική λειτουργία παράνομο εργαστήριο – σταμπωτήριο ειδών ρουχισμού επί των οποίων εντυπώνονταν σήματα επώνυμων εταιρειών, καθιστώντας τα απομίμηση γνησίων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 σταμπωτικά μηχανήματα, 2 επαγγελματικές ραπτομηχανές, 7509 πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών, 341 είδη ένδυσης με πλαστά σήματα επωνύμων εταιριών, 2000 είδη ένδυσης που προορίζονταν για εντύπωση και 10 κεντητά πλαστά σήματα επώνυμης εταιρείας.  Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε κατάστημα λιανικής πώλησης ιδιοκτησίας του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 382 τεμάχια ειδών ρουχισμού τα οποία έχουν παραχθεί στον προαναφερθέντα χώρο και έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων εταιρειών. Από το κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. / Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής / Υποδιεύθυνση Β’ / Τμήμα Η’ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 80.000 Ευρώ. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημίας σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό του 1.468.000 ευρώ.

 Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.