ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ

Με την απειλή μαχαιριού και έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες για να μην αναγνωριστούν και καταγραφούν από κάμερες διέπραξαν δύο ληστείες με διαφορά λίγης ώρας ένας 26χρονος κι ένας 27χρονος Ρομά χθες τα ξημερώματα.

Με ένα αυτοκίνητο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανήκει σε κανένα από τους δύο προαναφερθέντες, οι νεαροί δράστες «χτύπησαν» πρώτα σε ένα μίνι μάρκετ στην περιοχή της Θερίσου. Εκεί, αφού απείλησαν με μαχαίρι τον υπάλληλο, τον υποχρέωσαν να τους δώσεις τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή, περίπου 200 ευρώ, ενώ πήραν και καπνικά προϊόντα αξίας 60 ευρώ.

Ο υπάλληλος ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, αλλά οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν. Λίγη ώρα μετά στην αστυνομία δηλώθηκε μία ακόμα ληστεία και από τις περιγραφές οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Ο σωματότυπος, τα ρούχα που φορούσαν αλλά και ο τρόπος που έδρασαν επιβεβαίωσαν τις υποψίες ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες, στην δεύτερη ληστεία που διέπραξαν, στην περιοχή του Γαζίου και συγκεκριμένα σε ένα βενζινάδικο.

Και οι δύο πράξεις έγιναν μεταξύ τέσσερις με πέντε το πρωί. Εκτιμάται ότι οι δύο νεαροί περίμεναν – άγνωστο γιατί- λίγη ώρα προκειμένου από την περιοχή της Θερίσου να κατευθυνθούν στο Γάζι. Εκεί, από τον υπάλληλο του βενζινάδικου, προτάσσοντας πάλι το μαχαίρι που είχαν στην κατοχή τους, μπόρεσαν να πάρουν τις εισπράξεις, οι οποίες ήταν 1000 ευρώ.

Με θράσος στη συνέχεια, υποχρέωσαν τον υπάλληλο να φουλάρει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Η αξία των καυσίμων που έβαλαν ήταν 90 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αστυνομία δόθηκαν ακριβή στοιχεία, ενώ και το υλικό από τις κάμερες ήταν διαφωτιστικό.

Λίγες ώρες μετά οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεια. Μάλιστα, ο ένας φέρεται να βρισκόταν, όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη των ληστειών σε Θέρισο και Γάζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να είπαν ότι πέταξαν το μαχαίρι και τις μάσκες σε έναν κάδο, αφού έφυγαν από το βενζινάδικο.

Οι ίδιοι ωστόσο δεν θυμούνταν που ακριβώς πέταξαν τα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.