φωτιά

Σε μεγάλη κινητοποίηση τέθηκε όλος ο μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει πυρκαγιά που ξέσπασε χθες λίγο πριν τις 6.00 το απόγευμα στην περιοχή Βοριάς του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία έσπευσε με επτά οχήματα και είκοσι άνδρες για να περιορίσει την έκταση της πυρκαγιάς. Στο σημείο έσπευσε άμεσα και κλιμάκιο της δημοτικής αρχής με επικεφαλής το δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Μανώλη Κοκκοσάλη.

Παρά το γεγονός πως η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, οι ισχυροί άνεμοι και οι γενικότερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, έκριναν αναγκαία την επέμβαση ελικοπτέρου για την πλήρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, προκαλώντας περιορισμένες μόνο ζημιές και χωρίς κάποια άλλη δυσάρεστη εξέλιξη. Παρ’ όλα αυτά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες παρέμειναν για αρκετή ώρα σε επιφυλακή υπό τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις που έγιναν στην περιοχή, εικάζεται ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, χωρίς όμως ακόμα να έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα ακριβή αίτια εκδήλωσής της.