Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση το Σάββατο στο Ηράκλειο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής σε Ηράκλειο, Χερσόνησο και Φαιστό, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου που εκπονείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας, τη διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, καθώς και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Η δράση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και υλοποιήθηκε από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της ανωτέρω Διεύθυνσης Αστυνομίας με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης:
-ελέγχθηκαν 804 άτομα και -702 οχήματα,
-προσήχθησαν -13- άτομα,
-συνελήφθησαν -11- άτομα

Οι συλλήψεις αφορούσαν :

-3- διατάραξη από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
-4- άγρα πελατών
-1- παραεμπόριο-πλανόδιο εμπόριο
-1 – στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
-1 -ναρκωτικά –περί όπλων
-1 -καταδικαστική απόφαση

Επίσης βεβαιώθηκαν 118 παραβάσεις από τις οποίες οι 21 αφορούσαν μέθη οδηγών ,οι 21 μη χρήση κράνους και οι 11 μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιοχή του Δήμου Φαιστού με τη συνεργασία κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Εμπορίου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι που αφορούσαν τα αλκοολούχα ποτά.

Ανάλογες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.