Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για την μεταφορά 36 αλλοδαπών που εντοπίστηκαν σε λέμβο ανοιχτά του Αγιοφάραγγου.
Οι 36 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες και ένα 5χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την επιχείρηση απεγκλωβισμού κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του ενώ τα έξι άτομα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες.
Τα άτομα αναμένεται να βρίσκονται στο Ηράκλειο περίπου στις 14:30.
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα διασώθηκαν νότια της Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα -ελληνική ακτοφυλακή, περίπου 36 αλλοδαποί που επέβαιναν σε λέμβο εντοπίστηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ, στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας. Οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Στην περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.
