Κλειστά σχολεία αύριο: Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω καύσωνα

Ο καύσωνας που θα ενταθεί από αύριο Πέμπτη 13/6, φέρνει το κλείσιμο των σχολείων σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι δήμοι βάζουν λουκέτο μέχρι και αύριο με σκοπό την προστασία των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για κλειστά σχολεία πάρθηκε μετά από το έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο κάνει λόγω για θερμοκρασίες που μπορεί να ξεπεράσουν και τους 44 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη 13/6.

Τι θα γίνει τα σχολεία στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλειος Κεγκέρογλου, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων λόγω της επικείμενης έλευσης καύσωνα για την προστασία των μαθητών από τη θερμική καταπόνηση, αποφάσισε:

1. Την μερική λειτουργία των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Πέμπτη 13/06/2024

2. Την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την Πέμπτη 13/06/2024.

3. Την μερική λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μέχρι τις 11:30 π.μ. την Πέμπτη 13/06/2024.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Βιάννου 

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία/Δημοτικά) του Δήμου.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων με το κύμα καύσωνα που επηρεάζει και τον Δήμο Βιάννου, αποφασίστηκε από τον κ. Μπαριτάκη η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Σχολείων: Άνω Βιάννου, Άρβης, Ψαρής Φοράδας, Εμπάρου, καθώς και των νηπιαγωγείων: Άνω Βιάννου, Άρβης, Καστρίου, Εμπάρου, Ψαρής Φοράδας. Επίσης αναστέλλεται και η λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Βιάννου έως και την Παρασκευή 14/06.

Όλες οι αποφάσεις των Δήμων του Νομού Ηρακλείου για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω καύσωνα

1) Δήμος Ηρακλείου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία), τα ολοήμερα τμήματα σε βρεφονηπιακούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά την Πέμπτη θα είναι κλειστά. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες από τον Δήμο Ηρακλείου.

Την Παρασκευή αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά.

2) Δήμος Μαλεβιζίου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία), την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 το πρωί.

3) Δήμος Μινώα Πεδιάδος Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία), την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:30 το πρωί.

4) Δήμος Φαιστού:

Στις 11:30 π.μ. θα κλείνουν τα σχολεία έως και την Παρασκευή

5)Δήμος Χερσονήσου

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου

Δήμος Μαλεβιζίου: Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία/Δημοτικά) του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η απόφαση λαμβάνεται σε συνέχεια του Επικαιροποιημένου Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 11/6/2024 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ισχυρού καύσωνα που θα επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στις αντίξοες συνθήκες.

Ως προς του Παιδικούς/Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Μαλεβιζίου και τα ΚΔΑΠμεΑ, η λειτουργία τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς όλες οι αίθουσες διαθέτουν επαρκή κλιματισμό, ενώ οι εκπαιδευτικοί στις συγκεκριμένες μονάδες θα ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό χρήσης εξωτερικών χώρων.

Κλειστά σχολεία στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Εμμανουήλ Φραγκούλη τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά ) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την επικράτηση καύσωνα. Επίσης κλειστό κατά τις παραπάνω ημέρες και για τους ίδιους λόγους θα είναι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Eκπαίδευσης Ιεράπετρας.

Κλειστά τα σχολεία για δυο μέρες στα Χανιά λόγω καύσωνα

Κλειστά λόγω καύσωνα θα είναι για δύο μέρες τα σχολεία στα Χανιά. Συγκεκριμένα θα είναι κλειστά έως και την Πέμπτη 12 Ιουνίου, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα είναι κλειστά καθώς αναμένεται και τα Χανιά να βρεθούν σε συνθήκες καύσωνα. Αναλυτικά, από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι έπειτα από Απόφαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Σημανδηράκη, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία) σε όλο το εύρος του Δήμου Χανίων για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, λόγω καύσωνα.

Κλειστά σχολεία στο Λασίθι

Με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο παιδικός- βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13/6 λόγω προβλέψεων της ΕΜΥ για υψηλές θερμοκρασίες.

Δήμος Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη και με γνώμονα την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (καύσωνας) που αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, η λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού, των Παιδικών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γόρτυνας θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (13/06) στις 11:30.

Για το λόγο αυτό όλα τα δημόσια Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 13/6».