Καθάρισαν πάνω από 120 αυτοσχέδιες χωματερές

Oι επιχειρήσεις – σκούπα συνεχίζονται από την υπηρεσία του Δήμου με στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που συναντάμε σε αρκετές γειτονιές της πόλης. Μάλιστα, τονίζεται ότι η συμβολή των πολιτών είναι καθοριστική, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού όπουοι Δήμοι είναι επιφορτισμένοι και με τον καθαρισμό οικοπέδων λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

Επιχείρηση – σκούπα σε 120 αυτοσχέδιες χωματερές στο Δήμο Ηρακλείου

Έκκληση από τη Δημοτική Αρχή προς τους πολίτες, για αξιοποίηση των δυο δωρεάν υπηρεσιών του Δήμου για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Συνεχίζεται αδιάκοπα η προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, κλαδεμάτων και μπάζων που έχουν αποτεθεί παράνομα σε κοινόχρηστους χώρους.

Ενδεικτικά, από την Τρίτη 11 μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας με υπεράνθρωπες προσπάθειες και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αντιμετώπισαν 120 περίπου χωματερές στον αστικό ιστό.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τις δυο εντελώς δωρεάν υπηρεσίες του Δήμου για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων: Την υπηρεσία καθορισμού ραντεβού για την απομάκρυνσή τους από τον χώρο τους (καλώντας στα τηλέφωνα 2813409660 ή 2813409661, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 14:00) ή να τα παραδίδουν με δικό τους μέσο στον Σταθμό Μεταφόρτωσης (πίσω από το Αμαξοστάσιο του Δήμου στη Νέα Αλικαρνασσό, Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 14:00).

Οι επιχειρήσεις – σκούπα συνεχίζονται με στόχο να αντιμετωπιστεί συνολικά το φαινόμενο και σε αυτή την προσπάθεια, η συμβολή των πολιτών είναι καθοριστική. Ειδικά αυτή την περίοδο, που οι Δήμοι είναι επιφορτισμένοι και με τον καθαρισμό οικοπέδων λόγω της αντιπυρικής περιόδου.