Μια σειρά φωτογραφιών από οδικό δίκτυο του Κατσαμπά στο Ηράκλειο και την επισήμανση ότι από τον ΓΙόφυρο ως την Αλικαρνασσό δεν ανάβουν περίπου 144 φωτιστικά στον ΒΟΑΚ ο Ηρακλειώτης Λευτέρης Παναγιωτάκης απευθύνεται στα Μέσα Ενημέρωσης του Ηρακλείου με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι προτού συμβεί κάποιο μοιραίο γεγονός! Μάλιστα την επιστολή του προς το patris.gr τη συνοδεύει και με φωτογραφία από τον Κατσαμπά δείχνοντας με το χέρι του ένα ολόκληρο όρυγμα. Ακολουθεί η επιστολή του αναγνώστη μας και οι φωτογραφίες που απέστειλε με επικίνδυνα σημεία:
«Με τη δημοσίευση του παρόντος θέλω να τονίσω την επικινδυνότητα και την ανάληψη ευθυνών σε περίπτωση ατυχήματος σε δύο σημεία της πόλης (είναι γνωστό ότι είναι βέβαια πολλά παραπάνω!) αναρωτώμενος γιατί δεν απασχολεί τους ίδιους τους υπεύθυνους καθώς μένουν και οι ίδιοι στην ίδια πόλη, όπως και την τροχαία, με τόση επικινδυνότητα και τόσα ατυχήματα.
Καταρχάς, να ξεκινήσω με το ΒΟΑΚ από την περιοχή του Γιοφύρου έως της Αλικαρνασσού όπου συνολικά περίπου 144(!) φωτιστικά σώματα δεν ανάβουν και αρκετά κρέμονται σπασμένα. Δεν είναι μαζεμένα αλλά σε διάσπαρτα σημεία , και φυσικά εκτός από τη μέση, είναι στις άκρες και κυρίως, πιο επικίνδυνο στις εξόδους και εισόδους του ΒΟΑΚ .
Φυσικά αυτό είναι πάρα πολύ καιρό, για να μην πω και χρόνια και φυσικά η επικινδυνότητα γίνεται μεγαλύτερη όταν βρέχει τόσο λόγω βροχής όσο και το ότι δεν ανάβουν πολλά περισσότερα. Υπάρχουν λοιπόν πολλά σημεία σε ένα τόσο μικρό κομμάτι το οποίο είναι ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο σκοτάδι.
Το άλλο σημείο της πόλης μας είναι από τη περιοχή του Κατσαμπά, στην μεριά των εργατικών κατοικιών έως την τον ΒΟΑΚ. Πιο συγκεκριμένα από την οδό “ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ”, πηγαίνοντας για τον κόμβο που βρίσκεται ο «ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ», μέσω του παράλληλου δρόμου με τον ΒΟΑΚ “ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ”. Ο συγκεκριμένος δρόμος, όπου διέρχεται και ένα ποταμάκι είναι ακατάλληλος εδώ και χρόνια για οχήματα.
Από τις πολλές παρεμβάσεις και μπαλώματα έχει γίνει επικίνδυνος ειδικά για δίκυκλα. Είναι γεμάτος ανωμαλίες είτε γιατί έχει βαθουλώματα είτε γιατί έχει βουναλάκια. Δεν έχει στρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ολόκληρο κομμάτι. Ακόμα και οι δρόμοι στα χωράφια είναι πιο ασφαλής για δίκυκλα.
Σας προκαλώ να περάσετε, με δίκυκλο ειδικά και να βρείτε ένα κομμάτι του δρόμου από τη μια μεριά έως την άλλη που να είναι ίσιος πάνω από 30 εκατοστά” αναφέρει ο πολίτης και καταλήγει:
“Έχω ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας με email και περιμένω την ανταπόκρισή τους καθώς για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί εξαιτίας αυτών των προβλημάτων θα φέρουν εξολοκλήρου την ευθύνη.
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε τους δρόμους μας πιο ασφαλείς για όλους”.
