Η καλή… καρδιά των Ανωγειανών!

Το τριήμερο που πέρασε 12-14 Απριλίου, ήταν πυκνό γνώσεων, επαφών και προσφοράς από τους γιατρούς που έφτασαν στην Κρήτη με την πλήρη στήριξη και χορηγία της SKY Express και του Γιάννη Γρύλου που έδωσε τη δυνατότητα να γίνει πράξη αυτή η οραματική προσπάθεια.

Οι γιατροί από το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Πανεπιστήμιο του ΕΚΠΑ, την ελληνική εταιρεία αθηροσκλήρωσης, αλλά και το Κέντρο Υγείας Ανωγείων, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και …κέρδισαν τους Ανωγειανούς οι οποίοι προσήλθαν ασμένως στο να εξεταστούν και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την εθελοντική προσφορά αυτή.

 

«Πετάξαμε με την Sky express μαζί μια ομάδα ειδικών γιατρών για να απεικονίσουμε καρδιές και αγγεία ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε το κίνδυνο εμφράγματος εγκεφαλικού και ρήξης κοιλιακού ανευρύσματος στον πληθυσμό των Ανωγείων, που τους βρήκαμε πολύ αγαπητούς και φιλόξενους. Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτή η μελέτη στον κόσμο. Έχουμε μια ομάδα εξειδικευμένων συναδέλφων στα triplex καρδιάς και αγγείων, με αυτά τα αποτελέσματα τα περνάμε με απλό τρόπο στον κόσμο ώστε να καταλάβουν και να προλάβουμε εμφράγματα και εγκεφαλικά στους Ανωγειανούς που είναι αγαπητοί σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Δημήτρης Χασάπης, ειδικός καρδιολόγος – Δντης Κ.Υ Παγκρατίου

Και συνέχισε: «Κάναμε μια πολύ καλή δουλειά όλες αυτές τις μέρες στ’ Ανώγεια. Χάρη στην ανταπόκριση που έδειξαν οι Ανωγειανοί και την καλή τους διάθεση να έρθουν να εξεταστούν, να μας εμπιστευθούν μπορέσαμε νακάνουμε πλήρεις καρδιαγγειακές εξετάσεις στον κόσμο, να τους δώσουμε να καταλάβουν πως μπορούν να έχουν γνώση της κατάστασης, να προλάβουν κάτι…» επεσήμανε ο γιατρός στην ”Π”

Δείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη Χασάπη

 

Ο οποίος πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να πει κανένας ότι οι Ανωγειανοί παρότι αρκετοί καπνίζουν και δεν φαίνεται να τρέφονται σωστά είναι σε καλή γενική κατάσταση! «Βλέποντας το ιστορικό τους. Βλέποντας ότι είναι καπνιστές , ότι έχουν στη διατροφή τους πολύ κρέας θα περίμενε κανένας να δει στα τρίπλεξ στενώσεις και άλλα ζητήματα. Αντιθέτως η γενική εικόνα είναι καλή, προφανώς υπάρχειμια κληρονομικότητα που δίνει αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα πατά την αρνητική αφετηρία λόγω του τρόπου ζωής» είπε ο καρδιολόγος που εξήρε την συμμετοχή των συναδέλφων του γιατρών που κάνουν όλη αυτή την προσπάθεια αφιλοκερδώς.

«Κάνουμε αυτό το μοναδικό εγχείρημα για την Ελλάδα. Έχει γίνει στην Ισπανία και την Αμερική. Το κάνουμε με τους γιατρούς του Αιγαίου, έχουμε κάνει τόσες προσπάθειες παντού. Αυτό στην Κρήτη και στη Μάνη» ανέφερε ο κ.Χασάπης που ανέφερε ότι «αυτή εδώ η εθελοντική προσπάθεια στα Ανώγεια δεν μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την αποφασιστικότητα της SKY Express και του Γιάννη Γρύλου. Μας αγκάλιασε, μας ζήτησε να έρθουμε στα Ανώγεια και την Κρήτη, έκανε τα πάντα να νιώσουμε σαν το σπίτι μας» επεσήμανε!

Όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης

 

Την ευαρέσκειά του εξέφρασε και ο δήμαρχος Ανωγείων κ.Σωκράτης Κεφαλογιάννης που επεσήμανε πόσο σημαντική ήταν η προσπάθεια των γιατρών, μίλησε με συγκίνηση για την εθελοντική τους προσφορά και εξήρε την αποφασιστικότητα του κρητικού επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου να βοηθήσει τον τόπο του και όχι μόνο! Σημαντική η συμβολή και του Παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη.

 

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης μαζί με τον εκδότη της ''Π'' Κώστα Ξυλούρη

Αξίζει να αναφέρουμε τους έξι γιατρούς που συμμετείχαν στην εθελοντική προσπάθεια η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους κατοίκους των Ανωγείων:

  • Χασάπης Δημήτριος – ειδικός καρδιολόγος – δντης ΚΥ Παγκρατίου
  • Κοτιλέας Παναγιώτης – ειδικός καρδιολόγος – αντιστράτηγος ε.α. στρατιωτικός ιατρός
  • Καρδούλας Δημήτριος – ειδικός υπέρηχων αγγείων, msc, phd
  • Χασάπης Φώτιος – ειδικευόμενος καρδιολογίας, στρατιωτικός ιατρός λγος, mha
  • Σινιορος Δημητριος – τεχνολόγος ακτινολόγος
  • Μπακογιαννης Νικόλαος – ακτινολόγος

 

Ένας δραστήριος και ευφυής επιχειρηματίας

Η SKY EXPRESS συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς να ανοίγει τα φτερά της και να πετά καθημερινά όλο και πιο ψηλά στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό ουρανό. Tετραπλασιάζοντας το επιβατικό κοινό, 4,5 εκατομμύρια το 2023 και συνεχίζοντας να πρωτοπορεί με μια ανοδική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του 2024 ο στόλος θα έχει αυξηθεί αριθμητικά με τριάντα σύγχρονα αεροσκάφη που θα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αποδεικνύοντας σταθερά την ανοδική πορεία η SKY EXPRESS στον διεθνή χώρο των αερομεταφορών, θωρακίζοντας συνεχώς με νέες ιδέες, νέα προϊόντα και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να είναι σε θέση να σχεδιάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Γιάννης Γρύλος είναι ένας δραστήριος, έξυπνος και ευφυής επιχειρηματίας με γνώσεις και εμπειρία στο χώρο του τουρισμού, για αυτό και γιγαντώνεται όλο και περισσότερο και έχει περάσει σε άλλο επιχειρηματικό επίπεδο.

Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας με τις έξυπνες αποφάσεις του εξακολουθεί να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στο χώρο των αερομεταφορών αλλά και σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες, στηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό και κυρίως το επιβατικό κοινό με ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία.

Ο Γιάννης Γρύλος δεν είναι μόνο ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος που νοιάζεται και στηρίζει αθόρυβα πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της κοινωνίας αρνούμενος να το προβάλλει