ιερέας

Με ένα τηλεφώνημά του στο Αστυνομικό Τμήμα των Μοιρών έβαλε τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων ο ιερέας, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες έφυγε από το σπίτι του και η πρεσβυτέρα έκανε δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας είπε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και πως είναι καλά, ενώ οι αστυνομικοί τού συνέστησαν να πάει στο πλησιέστερο τμήμα της αστυνομίας ώστε να παύσουν οι αναζητήσεις.

Όπως έχει γράψει η «Π» ο μέχρι και χθες εξαφανισμένος ρασοφόρος χάθηκε από προσώπου γης μία ωραία πρωία χωρίς κανείς να έχει καταλάβει τις προθέσεις του, ενώ δεν άφησε κανένα σημείωμα, δεν πήρε κανένα τηλέφωνο για να πει ότι είναι καλά ή όχι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος το σκεφτόταν πολύ καιρό να εγκαταλείψει το σπίτι του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, για τους δικούς του λόγους.

Οι λόγοι αυτοί είναι σύμφωνα με διάφορες φήμες, προσωπικοί και τους οποίους γνωρίζει η πρεσβυτέρα, η οποία μάλλον δεν κατάφερε να τον μεταπείσει. Η απόφασή του πάντως να εγκαταλείψει το σπιτικό του, όπως λένε άτομα που γνωρίζουν το παρασκήνιο, δεν ελήφθη την τελευταία στιγμή ούτε αποκλειστικά από τον ίδιο…

Σημειώνεται ότι με αφορμή την εξαφάνιση του ιερέα, αλλά κι ενός ακόμη παπά που είχε συλληφθεί με κάνναβη οι κληρικοί της Κρήτης με ανακοίνωσή τους ανέφεραν: “Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης εκφράζει την αντίθεσή της σε φαινόμενα αντίθετα προς την αποστολή του κληρικού, τα οποία συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην εκκλησία της Κρήτης.

Οι κληρικοί όλων των βαθμίδων της Εκκλησίας της Κρήτης, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, είμαστε προσανατολισμένοι στο έργο μας. Ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τους Χριστιανούς μας για τον σκανδαλισμό τους εξ αιτίας της συμπεριφοράς μεμονωμένων κληρικών και ευχόμαστε σε όλους τους Χριστιανούς

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Καλή Παναγιά”.